Support » Plugin: Forminator - Contact Form, Payment Form & Custom Form Builder » Error messages break with umlauts

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Plugin Support Kasia – WPMU DEV Support

    (@wpmudev-support2)

    Hello @aarontgrogg ,

    I’m sorry about this issue.

    I’ve tried to replicate this on my lab site, but I wasn’t able. All the umlauts are showing correctly:

    Can you export your form and share it with us so we can have a closer look?
    Also, let me know which German language is used on your site.

    kind regards,
    Kasia

    Thread Starter Aaron T. Grogg

    (@aarontgrogg)

    Thanks, Kasia.

    Unfortunately this site is still under construction, so you will not be able to see the form in action…

    As I don’t see a way to attach any files here, here is the exported form data:
    https://www.advantipro.de/demo/forminator-kontakt-test-form-export.txt

    And here is the page source for a test page that includes only this form:
    https://www.advantipro.de/demo/forminator-kontakt-test-form-source.txt

    The test page source says:

    <html lang="de-DE">
    <head>
    <meta charset="utf-8">

    I have also output the Info tab from WP’s Health Check & Troubleshooting plugin; here is a semi-cleansed version, in case that might help:
    https://www.advantipro.de/demo/forminator-site-info.txt

    Also, I noticed in the page source that the encoding error is already in the HTML:
    https://www.advantipro.de/demo/forminator-umlaut-3.png

    And finally, although the form only appears in the page once, curious why the runForminatorFront function is defined twice, beginning first on line 1297 (above) and then again on line 2149…
    https://www.advantipro.de/demo/forminator-umlaut-4.png

    Appreciate the help,
    Atg

    • This reply was modified 1 year, 5 months ago by Aaron T. Grogg. Reason: Forgot you cannot see site as it is in construction mode
    Plugin Support Pawel – WPMU DEV Support

    (@wpmudev-support9)

    Hello @aarontgrogg

    I hope you’re doing well!

    I apologize for the delay in this thread. I’ve imported the form that you have shared and could not replicate the issue. The encoding was correct.

    Would you please see if the following lines are added in the wp-config.php file?

    define('DB_CHARSET', 'utf8');
    define('DB_COLLATE', '');

    If you see these lines, please remove or comment them out like this:

    //define('DB_CHARSET', 'utf8');
    //define('DB_COLLATE', '');

    Please have a backup of your site just on case.

    Please also see if there are any Caching/Optimization plugins. Try temporarily deactivate them to see if the issue will be resolved.

    Also, please try to write the error message into the field manually, instead of copy-pasting it. SOmetime copy-paste can break the encoding too.

    Let us know how it went!

    Kind regards,
    Nastia

    Plugin Support Pawel – WPMU DEV Support

    (@wpmudev-support9)

    Hello @aarontgrogg

    I hope you are doing well!

    We haven’t heard back from you for a while now so we’ve marked this ticket as resolved. If you do have any followup questions or require further assistance feel free to reopen it and let us know here.

    Kind regards,
    Nastia

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘Error messages break with umlauts’ is closed to new replies.