WordPress.org

Support

Support » How-To and Troubleshooting » Error message when uploading media – no thumbnails created.

Error message when uploading media – no thumbnails created.

  • Hi there – recently for some reason I am receiving errors when I upload jpegs. The files are uploaded into the media directory just fine and I can still post the photo. However it is still pretty annoying and I think this is now stopping me from posting pics using the Android app.

    The error on uploading one photo is:

    Warning: imagecreatefromstring() [function.imagecreatefromstring]: gd-jpeg: JPEG library reports unrecoverable error: in /home/urban1/public_html/wp-includes/media.php on line 254

    Warning: imagecreatefromstring() [function.imagecreatefromstring]: Passed data is not in ‘JPEG’ format in /home/urban1/public_html/wp-includes/media.php on line 254

    Warning: imagecreatefromstring() [function.imagecreatefromstring]: Couldn’t create GD Image Stream out of Data in /home/urban1/public_html/wp-includes/media.php on line 254

    Warning: imagecreatefromstring() [function.imagecreatefromstring]: gd-jpeg: JPEG library reports unrecoverable error: in /home/urban1/public_html/wp-includes/media.php on line 254

    Warning: imagecreatefromstring() [function.imagecreatefromstring]: Passed data is not in ‘JPEG’ format in /home/urban1/public_html/wp-includes/media.php on line 254

    Warning: imagecreatefromstring() [function.imagecreatefromstring]: Couldn’t create GD Image Stream out of Data in /home/urban1/public_html/wp-includes/media.php on line 254

    Warning: imagecreatefromstring() [function.imagecreatefromstring]: gd-jpeg: JPEG library reports unrecoverable error: in /home/urban1/public_html/wp-includes/media.php on line 254

    Warning: imagecreatefromstring() [function.imagecreatefromstring]: Passed data is not in ‘JPEG’ format in /home/urban1/public_html/wp-includes/media.php on line 254

    Warning: imagecreatefromstring() [function.imagecreatefromstring]: Couldn’t create GD Image Stream out of Data in /home/urban1/public_html/wp-includes/media.php on line 254

    Warning: imagecreatefromstring() [function.imagecreatefromstring]: gd-jpeg: JPEG library reports unrecoverable error: in /home/urban1/public_html/wp-includes/media.php on line 254

    Warning: imagecreatefromstring() [function.imagecreatefromstring]: Passed data is not in ‘JPEG’ format in /home/urban1/public_html/wp-includes/media.php on line 254

    Warning: imagecreatefromstring() [function.imagecreatefromstring]: Couldn’t create GD Image Stream out of Data in /home/urban1/public_html/wp-includes/media.php on line 254

    Warning: imagecreatefromstring() [function.imagecreatefromstring]: gd-jpeg: JPEG library reports unrecoverable error: in /home/urban1/public_html/wp-includes/media.php on line 254

    Warning: imagecreatefromstring() [function.imagecreatefromstring]: Passed data is not in ‘JPEG’ format in /home/urban1/public_html/wp-includes/media.php on line 254

    Warning: imagecreatefromstring() [function.imagecreatefromstring]: Couldn’t create GD Image Stream out of Data in /home/urban1/public_html/wp-includes/media.php on line 254
    4178

    I noticed a few people have had this error in the past however nobody really came up with a solution.
    Any ideas?

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • esmi

    @esmi

    Forum Moderator

    Try sticking to .jpg files and avoid .jpeg files.

    I have a very similar issue with the message below that keeps coming up. WP uploads the image into the media folder with an error msg (see below) but manages to place it OK into the folder. However I cannot get the images into the “Featured Image” section – only “into the post”. Which naturally looks like shit. See below for error msg.

    Warning: imagecreatefromstring() [function.imagecreatefromstring]: No JPEG support in this PHP build in /home/vhosts/formlab.com.au/public_html/wp-includes/media.php on line 258

    Warning: imagecreatefromstring() [function.imagecreatefromstring]: No JPEG support in this PHP build in /home/vhosts/formlab.com.au/public_html/wp-includes/media.php on line 258

    Warning: imagecreatefromstring() [function.imagecreatefromstring]: No JPEG support in this PHP build in /home/vhosts/formlab.com.au/public_html/wp-includes/media.php on line 258

    Warning: imagecreatefromstring() [function.imagecreatefromstring]: No JPEG support in this PHP build in /home/vhosts/formlab.com.au/public_html/wp-includes/media.php on line 258

    Warning: imagecreatefromstring() [function.imagecreatefromstring]: No JPEG support in this PHP build in /home/vhosts/formlab.com.au/public_html/wp-includes/media.php on line 258

    Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/vhosts/formlab.com.au/public_html/wp-includes/media.php:258) in /home/vhosts/formlab.com.au/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 866

    Any ideas on this would be greatly appreciated!!!

    Thanks.

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • The topic ‘Error message when uploading media – no thumbnails created.’ is closed to new replies.
Skip to toolbar