Support » Fixing WordPress » Error log returns errors in footer – possible hack?

  • Resolved missmoffat

    (@missmoffat)


    Hello
    I can’t use the wp-admin page at this site – it returns a blank page. The site works ok in a testing area on another web host, so this gives me confidence it’s not the theme or plugins. I have checked the error log which returns the following issues:

    PHP Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/petrabis/public_html/wp-content/themes/organic_portfolio_white/header.php:1) in /home/petrabis/public_html/wp-content/themes/organic_portfolio_white/footer.php on line 21
    [06-Jun-2018 21:21:31 UTC] PHP Warning: simplexml_load_file(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /home/petrabis/public_html/wp-content/themes/organic_portfolio_white/footer.php on line 22
    [06-Jun-2018 21:21:31 UTC] PHP Warning: simplexml_load_file(http://www.trafiksigortasii.com/feed): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/petrabis/public_html/wp-content/themes/organic_portfolio_white/footer.php on line 22

    There are lots more of these but they seem to relate to lines 21 and 22 of the footer. In this section of the footer I recently noticed this link to trafiksigortasii – I don’t recognise this so was presuming this may have been some kind of hack? What I did was remove the code I found relating to this, which was inside a div with the style visibility=hidden. This is what this area of code in the footer now looks like:

    </div>
    
    <div class="footertop">
        <div style="visibility:hidden;">
    
    </div>
    
    <p><?php _e("Copyright", 'organicthemes'); ?> &copy; <?php echo date('Y'); ?> &middot; <?php _e("All Rights Reserved", 'organicthemes'); ?> &middot; <?php bloginfo('name'); ?></p>
    
    </div>

    Have I missed something in terms of opening and closing divs?
    If you can help me resolve the errors around this that are appearing in the log, that would be great. I’m hoping this may be why I’ve lost access to the wp-admin page.
    Many thanks

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Hello,
    I installed really simple SSL but HTTPS cannot work on my site
    please give me solution my site URL : https://clickknives.com/best-japanese-knives/

    @missmoffat – suggest you disable the Simple XML Plugin or somehow remove any reference to it within the Theme files. The errors you posted and with ‘trafiksigortasii.com’ being an invalid Domain name, seem to all be related.

    @clickknives009 – please start your own thread and do not hijack other people’s.

    Thread Starter missmoffat

    (@missmoffat)

    Many thanks @website-rob – I will work on removing any reference to the Simple XML Plugin. I did some further investigations and found a some blank space I’d accidentally put into the functions.php file was the cause of the blank wp-admin page, so happy to have resolved that now.
    Thanks again for your input.

    It’s good to hear things are sorted out and back on track.

    Be well.

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘Error log returns errors in footer – possible hack?’ is closed to new replies.