Support » Plugin: WP2Static » Error in s3 upload

  • Resolved josemgloc

    (@josemgloc)


    I get this error when uploading to s3

    [Sun Apr 02 13:03:17.709603 2017] [:error] [pid 15228] [client 127.0.0.1:51438] PHP Fatal error: require(): Failed opening required ‘/mycode/blog/wp-content/plugins/static-html-output-plugin/library/aws/Aws/S3/Enum/CannedAcl.php’ (include_path=’.:/usr/share/php:/usr/share/pear’) in /mycode/blog/wp-content/plugins/static-html-output-plugin/library/aws/aws-autoloader.php on line 1349, referer: https://myweb/blog/wp-admin/tools.php?page=wp-static-html-output-options

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 17 total)
  • Plugin Author Leon Stafford

    (@leonstafford)

    Hi @josemgloc,

    Thanks for using the plugin. I’ll work to resolve the issue for you.

    Could you please install the following plugin and then send me the output it gives related to your hosting environment: https://wordpress.org/plugins/wordpress-php-info/

    As the output is big, please paste it into pastebin.com and send me a link to that (else, email it to me at lionhive@gmail.com).

    Also, please share with me if you are using a hosting company/hosting plan or if on your local computer, what operating system/version you are running.

    Finally, if you could please let me know what version of the plugin you are running. If you have just upgraded to the latest version, were you able to use the S3 upload function before this upgrade?

    Sorry to request so many items, but this will speed up the debugging part on my end.

    Cheers,

    Leon

    Plugin Author Leon Stafford

    (@leonstafford)

    Hi Ben,

    Though it’s not showing here right now, I did get your post via email and the main support index shows your comments as having been added.

    Thanks for providing the detailed info and troubleshooting steps so far.

    I believe I did go with version 2.8.8 of AWS SDK in order to get things compatible with PHP 5.3. I did most of my testing of version 1.9 release using the S3 uploader, so either my config is not affected or I managed to check in some incorrect files to the SVN repo than what I have in the git one here: https://github.com/leonstafford/wordpress-static-html-plugin

    Perhaps try downloading the version from GitHub if you have time and see if that produces anything different – I’ll do some more testing here. I’m in the process of setting up a tool to help me test quicker across a range of differently configured environments: https://github.com/leonstafford/wp-auto-provisioner

    That may still take a few more days to come into action, but I’ll see what I can do in the meantime about this S3 library issue.

    Cheers,

    Leon

    • This reply was modified 5 years, 3 months ago by Leon Stafford.

    The plugin also fails for me when the “Transfer files via S3” box is checked, I’d be happy to help troubleshoot.

    also me. nothing in S3 or dropbox.

    anything we can try?

    Plugin Author Leon Stafford

    (@leonstafford)

    Hi all,

    Sorry for the troubles with S3/Dropbox uploading. Seems I broke it for some users when fixing it for older PHP version users in the 1.9 release.

    Please try manually downloading and install version 1.8 of the plugin from here:

    https://wordpress.org/plugins/static-html-output-plugin/advanced/

    Direct link:

    https://downloads.wordpress.org/plugin/static-html-output-plugin.1.8.zip

    That should keep you going until I can do more testing / release the next update.

    Cheers,

    Leon

    Ben Hutchings

    (@benmeredevelopmentcouk)

    Hey Leon, thanks, I can confirm that 1.8 does upload to S3 fine (for me).
    It took AGES and I thought there was a problem, but turns out I was uploading a ton of node-modules and a .git repo by accident! I’ll try and working in some sort of ‘Exclude these files’ functionality soon, and maybe PR it if you’re interested.

    Cheers!

    Plugin Author Leon Stafford

    (@leonstafford)

    Hi Ben,

    Thanks for persevering!

    Definitely up for a PR if you can craft a solution.

    Cheers,

    Leon

    Bob

    (@lucifer79)

    Hi Leon,

    I cannot get the S3 file sync to work with either 1.9 or 1.8

    When is it going to be fixed?

    Thanks

    Rob

    Bob

    (@lucifer79)

    Hi Leon,

    I’m using the latest version of PHP and WordPress in multisite configuration, yet I cannot get your plugin to export to S3

    Please help?

    Rob

    Plugin Author Leon Stafford

    (@leonstafford)

    Hi Robert,

    Thanks for your interest in the plugin.

    Unfortunately, I’m in between jobs at the moment and getting by on a quite under-powered laptop. As such, plugin development has taken a back seat again.

    If it is successfully exporting a zip file/html files, you can grab the folder it exports and manually drag/drop it via the AWS Console. It’s not fully automated, but it will work and only require an extra few steps for every site update.

    See if that can keep you going for the moment. If your site is a for-profit venture (ie, you make money from it), you may consider to donate some funds to me, which I can put towards a laptop which is less than 10 years old!

    I’ll definitely be updating these forums when next update of plugin is nearing completion.

    Cheers,

    Leon

    Bob

    (@lucifer79)

    Hi Leon,

    I’ve tried and tested each option: FTP, S3 etc

    I’ve noticed that the plugin does start creating folders in ‘wp-content/upload/sites’ but doesn’t create any files and then stops. Then it claims that it has successfully created a ZIP archive, but the link goes nowhere.

    Plugin Author Leon Stafford

    (@leonstafford)

    Hi Robert,

    A friend did manage to hook me up with a not so old laptop, so hopefully development picks up again soon.

    I’ll update you when there is a fix.

    Re no files being generated, please try with the default theme and see if that works. If so, re-run with your intended theme and send me the php error logs, which might identify the issue during crawling the site.

    Cheers,

    Leon

    Bob

    (@lucifer79)

    Hi Leon,

    I created a new subsite with the default theme and content and it generated nothing in the upload folder (no folders, files or zip).

    For the same new site, I tried FTP and it generated nothing in the FTP location.

    Just FYI, would be nice to get this resolved. In the v 1.9, it seems that some folders in the AWS toolkit are simply missing.

    The code in:
    static-html-output-plugin/library/aws/aws-autoloader.php

    On lines 720 through 733 look for files in:
    static-html-output-plugin/library/aws/Aws/S3/Enum/

    And the Enum folder is non-existent in the current distribution.

    Is it possible to just include that folder and publish a 1.9.1 or something?

    another option may be to use a phar distribution of the aws library to minimize number of files:

    http://docs.aws.amazon.com/aws-sdk-php/v2/guide/installation.html#installing-using-the-php-archive-phar

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 17 total)
  • The topic ‘Error in s3 upload’ is closed to new replies.