WordPress.org

Support

Support » Themes and Templates » Vantage » [Resolved] Error after install

[Resolved] Error after install

  • Hi,
    I’ve just done a clean install of WordPress and wanted to use this theme, which looks awesome by the way, but I get this message in wp admin:

    Fatal error: Call to undefined function wp_get_theme() in /data/c/o/coachingtohappyness.com/web/wp-content/themes/vantage/extras/settings/settings.php on line 65

    When I go to the website everything looks normal, but I can’t access the dashboard at all. Whereever I try to go the same error message appears and nothing else, except if I type the domain name of the site and there it looks normal, but of course without the admin area no can do. For now I just disabled the theme via ftp.

    Any ideas? Thanks

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • Theme Author Greg Priday

    @gpriday

    H i Doe3. wp_get_theme is a function that was added in WordPress 3.4. If you update to the latest version (3.6.1), everything should work for you.

    Hope that helps 🙂

    I do have 3.6.1
    I just installed WordPress on a new website and it’s naturally running the latest version.

    Theme Author Greg Priday

    @gpriday

    That’s very odd. I searched for some other threads on the undefined wp_get_theme issue and they all seemed to be resolved by updating to the latest version of WordPress.

    Does anyone else have any ideas?

    Doe3, if you log in via FTP, then open up wp-includes/theme.php, can you see the wp_get_theme on around line 92? Just search for ‘function wp_get_theme’? If it’s there, then I’m stumped…

    WPyogi

    @wpyogi

    Forum Moderator

    I happened to have installed this theme last night (to answer a different thread – turned out to be a different Vantage theme) on a test site and it worked fine.

    @doe3 – looks like you’ve gotten major errors in three different themes, so I’d guess that something may be wrong with your WP install. Have you tried reinstalling it?

    Thanks to both of you.
    I checked theme.php and that line is only found in line 1936, but wihtout the quotes like this

    // If no args passed then no extra checks need be performed
    if ( func_num_args() <title>function wp_get_theme</title><= 1 )
    return true;

    This time I used my hosting provider’s automated wordpress install in Hungarian, but maybe something went wrong. Everything looks fine with the defaul TwentyTwelve theme though…

    I guess I’ll have to try reinstalling it…

    Theme Author Greg Priday

    @gpriday

    If there isn’t a full definition of wp_get_theme in the theme.php file, then my only guess is that the auto installer is installing an old or modified version of WordPress. If you log into your WP admin, and check the ‘Right Now’ it should tell you what version of WordPress you’re running, or possibly hint that it’s a modified version.

    You’re right, it installed 3.3.2 instead of 3.6.1

    What do you recommend? Clean install from scratch or update?

    Theme Author Greg Priday

    @gpriday

    Updating should do the trick 🙂

    Thank you!!! It worked and now everything is fine.
    Really appreciate the help.

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • The topic ‘[Resolved] Error after install’ is closed to new replies.
Skip to toolbar