Support » Plugin: Schema Review » Error: A value for the image field is required.

  • Resolved amazinghacker

    (@amazingdropout)



    Hi, I love your both plugin. I have just installed this review addon plugin. Everything is good But when I test on Google rich snippets tool I get the following error.
    Image A value for the image field is required.

    Please update your plugin code so that it includes the featured image as review image by default.
    Thanks for sharing your plugin for free. 😀 😀 😀

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • Plugin Contributor Hesham Zebida

    (@hishaman)

    The error image is mostly caused by missing Featured image, so make sure you have an image for your post.

    P.S. a link to where I can see the issue is always appropriated!

    Plugin Contributor Hesham Zebida

    (@hishaman)

    By the way, I think it’s not a valid thing to have a default image, images should be unique and present the content of the page, that’s why you won’t find this as an option in the plugin.

    I hope you will understand and modify your review!

    P.S. I may share a code snippet to define a default image when there is no Featured image attached to the post.

    Hello sir, first of all, I would like to thank you for replying. I want to explain something that I have uploaded the featured image to all posts. I think the plugin is unable to find the featured image. Sorry, I’m not a coder so don’t mind my words. Below is the link to the post where I have used schema review plugin.
    Ms Dhoni The Untold Story Review
    It’s showing on google with review stars without any problem but showing error on Structured Data Testing Tool.
    Waiting for your response. Thanks in advance.

    Plugin Contributor Hesham Zebida

    (@hishaman)

    Thanks for the link.

    I see the image you are using is in .webp format, maybe that’s why the plugin can not pick it up, also I think it’s not implemented correctly no your site because I can see it only in Chrome, but not in FireFox.

    I will look into this issue with more depth, but it would be great if you can replace that image or test on another post to see if a .png or .jpg image will correct the error in Google’s Testing Tool.

    Also, another thing to pay attention to, try clearing your plugin cache after you make changes to your post, some aggressive caching won’t output the full schema.org markup after you midify it or adding an image.

    Please, try and let me know.

    P.S. I’ve submitted a new extension called Schema Default Image, which has been accepted yesterday here in the plugin directory. It’s not ready to download yet, but will be ready mostly later today or by tomorrow.

    Plugin Contributor Hesham Zebida

    (@hishaman)

    The new extension has been accepted here in the plugin directory, it will allow you to set a default image for each Schema Type, this will be used if no Featured image has been attached to the post.

    Here you can download the new Schema Default Image extension.

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • The topic ‘Error: A value for the image field is required.’ is closed to new replies.