Support » Installing WordPress » Error 500 on running install.php

  • Using Windows 7, Apache 2.2.14, PHP 5.3.2, MySQL 5.1.42, and all of these components work fine by themselves. WordPress 2.9.2. I followed the installation instructions, ensuring mod_rewrite is enabled, creating a database and editing wp-config.php.

    When I try to load install.php into a browser nothing happens for a minute, and then I get a 500 error. I have full access to the machine, and have checked the server logs, but they are not much help. Access log simply shows I did indeed get a 500 error from the page, and nothing of relevance in the error log.

    Any ideas what is wrong, or how I could diagnose the problem myself?

    Many thanks.

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • I have solved my problem. I replaced localhost by 127.0.0.1 in my wp-config. Not sure why – localhost works in most other contexts. But interestingly it also failed at the point of DB creation when I tried installing Joomla – that’s what gave me the clue!

    Hell yeah!! I’ve been trying to resolve this exact problem for the last 2 days. There are lots of posts about it, but you are the only person with a solution! You must share this with the world 🙂

    Paul

    (@pcgrejaldo)

    Oddly enough… for some reason this issue is present in Windows 7. 127.0.0.1 == localhost but for some reason, Win7 OS doesn’t recognize it that way.

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • The topic ‘Error 500 on running install.php’ is closed to new replies.