Support » Fixing WordPress » Encountered Error with Fresh 4.2 Multisite Install

  • Hey there,

    I recently purchased dedicated hosting space so that I could set up an wordpress multisite. I created a wildcard subdomain in cPanel and followed the instructions to the “T” in the wordpress documentation for setting up Multi-site.

    That said, I’m getting really weird problems! My MySQL database has a user with “ALL” permissions, yet when I do the steps to create new sites inside my Multisite:
    1. I get an empty entry in the dashboard dropdown underneath my main site. (As if it sees a site, but won’t show it’s name)
    2. I click on the “Dashboard” and it just keeps bringing me to the default site’s dashboard.
    3. When I go to “subdomain.mysite.com” I get a “Cannot Connect to Database” error.
    4. When I do a repair on the DB it tells me that I’m missing tables and that it can’t create them.

    My theory is that the newest release of wordpress has an issue creating the tables for new sites in Multisite, and I’m truly at a loss for getting it to work.

    I spent 8 hours today searching all the issues with installing Multi-site and have never come across this issue in this fashion. Usually, people have incorrect permissions for creating tables in their DB or something.

    Any help would be greatly appreciated,

    Thanks!

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘Encountered Error with Fresh 4.2 Multisite Install’ is closed to new replies.