Support » Plugin: NextGEN Gallery - WordPress Gallery Plugin » Empty delimiter error in 2.0.57

  • Resolved Randgrid

    (@randgrid)


    Hello!

    I’ve just updated nextGen on my blog and it’s not working.

    I’m getting
    Warning: strpos() [function.strpos]: Empty delimiter in /wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/class.fs.php on line 304
    error everywhere where I’m using nextgen.

    Which gives such result:
    screenshot
    Here’s my blog for reference

    I’ve checked up the file mentioned, and those lines are:

    302       // Join the paths together
    303        $retval = implode(DIRECTORY_SEPARATOR, $retval);
    304        if (strpos($retval, $this->get_document_root()) !== 0) {
    305            $retval = DIRECTORY_SEPARATOR . trim($retval, "/\\");
    306        }
    307
    308        return $retval;
    309	}

    I don’t know anything about this stuff, so I’d be grateful for any help. Thank you.

    https://wordpress.org/plugins/nextgen-gallery/

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 30 total)
  • Plugin Author photocrati

    (@photocrati)

    @randgrid – My first thought is either a plugin conflict, or some sort of error reporting action that is going on …

    … have you checked if it is a conflict with another active plugin? Also, are you using WP_DEBUG set to true in your “config” file?

    Thanks!

    – Cais.

    Deactivating every plugin, other than nextgen, ended like this:
    screenshot

    I’m having WP_DEBUG set to false. I’ve changed it to true. Should something happen?

    Also, setting nextgen to the only one active plugin broken my dashboard. I can’t acces sidebar with options.
    There’re exactly 24 lines with
    Warning: strpos() [function.strpos]: Empty delimiter in /wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/class.fs.php on line 304
    on the top.

    screenshot

    Plugin Author photocrati

    (@photocrati)

    @randgrid – Could you submit a Bug Report (http://www.nextgen-gallery.com/report-bug/ … please reference this topic) so we can try to help you sort this out.

    We will likely need log in and FTP credentials for your WordPress installation as well, please include those with the Bug Report.

    Thanks!

    – Cais.

    I have the same problem. I have reported a bug.

    Hi, I have the same problem. I deactivated all plugins and it still does it. Had to deactivate the gallery for the time being.

    I get the following message just like Randgrid above: Warning: strpos() [function.strpos]: Empty delimiter in /wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/class.fs.php on line 304

    Could you please let us know when there is a soluation to this? Or should I also report the bug?

    Thank you for your help!

    Plugin Author photocrati

    (@photocrati)

    @gregorius – Thanks for sending in a Bug Report.

    @metalrecusants – Yes, please submit a Bug Report as well. Although you issue may appear similar there could still be other underlying issues that are specific to your site.

    – Cais.

    I have the same problem but:
    – in my development environment everything is ok (i’m using xampp)
    – in my production environment im getting this error

    What I found is that $_SERVER[‘DOCUMENT_ROOT’] on my production environment (third party hosting) is “/”.

    function get_document_root() uses that in
    $this->set_document_root($_SERVER[‘DOCUMENT_ROOT’]);

    where
    function set_document_root($value)
    {
    return ($this->_document_root = rtrim($value, “/\\”));
    }

    So at the end I have _document_root==””.
    And that is why strpos says that the second parameter is empty.

    As a hot fix you can try and change
    function set_document_root($value)

    to

    {
    return ($this->_document_root = $value);
    }

    I’ve just tried it, what it lead me to is:
    Warning: strpos() [function.strpos]: Empty needle in /wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/class.fs.php on line 304

    302        // Join the paths together
    303        $retval = implode(DIRECTORY_SEPARATOR, $retval);
    304        if (strpos($retval, $this->get_document_root()) !== 0) {
    305            $retval = DIRECTORY_SEPARATOR . trim($retval, "/\\");
    306        }
    307
    308        return $retval;
    309	}

    @ http://workshop.august.net.pl/

    Or either I did something wrong.

    After I wrote my hot fix solution I saw another problem with image path and also there is still this strpos() warning (but this time it’s written only once). That means problem is more complex. I’ve rolledback to version 1.9.13 of this plugin.

    It seems we need to wait for author to correct that error.

    Any news about the fix?
    The problem still persists, in 61 to.

    I have the same problem

    Warning: strpos() [function.strpos]: Empty delimiter in /wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/class.fs.php on line 304

    Plugin Author photocrati

    (@photocrati)

    All – NextGEN Gallery 2.0.61 included corrections for this issue, which also was only appearing for sites on one specific web host service.

    If this issues continues after updating to version 2.0.61 and ensuring all of your caches have been cleared then please submit a Bug Report (http://www.nextgen-gallery.com/report-bug/) with your site’s specifics as this is most likely a different issue that happens to be presenting the same.

    Thanks!

    – Cais.

    How can I clear cache other than my web browser’s one?
    So far it isn’t working (still the same error), that’s why I’m asking how to clear WP’s cache or whichever I should clear :< (I’ve already cleared one in my browser)

    Plugin Author photocrati

    (@photocrati)

    @randgrid – If the caches are part of the services running on your web host you should be able to contact them to ensure they can be cleared. If you are running caching plugins on your site, most of those offer a way to clear their caches.

    You can also clear the image cache in NextGEN Gallery under Gallery > Other Options > Miscellaneous.

    – Cais.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 30 total)
  • The topic ‘Empty delimiter error in 2.0.57’ is closed to new replies.