Embedded audio file - play/pause button not working (6 posts)

  1. kanabi
    Posted 1 year ago #


    I have embedded a mp3 file on my site, but the pause/play button in the native WP audio player is not clickable.

    However, the file is still being loaded properly and it is possible to play it by clicking the RMB on the player => Play.

    What seems to be the problem? How can I make it work properly?

    The player is on the "Fotorelacje" section:

    Any help will be appreciated:)


  2. esmi
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    Can you replicate the problem using the default Twenty Fourteen theme with all plugins deactivated?

  3. kanabi
    Posted 1 year ago #

    Done. All plugins are off and the player on my theme still not working. But it is on the Twenty Fourteen theme.

    What puzzles me is that both players look different, although I haven't been styling any of them in any way. See screenshots below:

    Twenty Fourteen theme:

    My theme:

    What causes this behavior?

  4. kanabi
    Posted 1 year ago #

    PS. On both themes I've used the same code to embed the mp3:

    <?php echo do_shortcode('[audio preload="auto" src=""]'); ?>
  5. tonyyenz
    Posted 1 year ago #

    Im having a similar problem, my embed shows in the back end but on the live site nothing shows. I've used the built in add media feature of wordpress. I'm not sure if this was an issue or if a fix have been issue. I created a password protected page, so all audio uploaded on that page is only available to preview for that particular client. I say that to say, a public hosting such as sound cloud will not suffice. Thank you for the assistance in advance.

    Sincerely in Success,


  6. esmi
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    If you require assistance then, as per the Forum Welcome, please post your own topic instead of tagging onto someone else's topic.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic