WordPress.org

Support

Support » How-To and Troubleshooting » Email notification of comments stopped working

Email notification of comments stopped working

  • I don’t know what happened but I am no longer receiving email notification of comments. It used to work fine and I haven’t touched anything in my configuration files and yes, the “email me when anyone posts a comment” option is thicked. What can be the cause of this?
    I have my blog hosted on godaddy.com has anybody had similar problems with this host? If I must write to the support service, what should I ask? The email where notifications are sent is the one in the “profile” tab or in the “general options” tag? Well in my case it’s the same and the email address works well.
    Bye
    Renato
    http://nightpassage.org

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 53 total)
  • i’m going to *bump* this as i’m having the very same problem. e-mail notification for comments was working fine just up until a few days ago. i’d love to have my comments e-mailed to me again. i’m hosted via cyberpixels.com if it matters. anyone know why it would stop notifing all of a sudden?

    Similar (same?) issue.

    I set WP to send e-mail to the admin if something is posted:
    “Email me whenever:
    * Anyone posts a comment
    * A comment is approved or declined”

    I (admin) do not get mail. Everything goes into a comment moderation queue whether I like it or not (toggling it off has no effect), so it would be good to have the option to get an e-mail to jog me to look at the queue.

    WP 1.2.2 on OSX 10.2.8, with MySQL 4.0.15 and PHP 4.1.2

    This is a new installation so I do not know if this is something which used to work.

    hmm, after upgrading 1.2.1 -> 1.2.2 I have the same problem.
    http://minimag.cz/dupe

    Bryan Villarin

    @btvillarin

    Happiness Engineer at Automattic

    I just wanted to chime in that this wasn’t working for me either for at least the past day when I was using 1.2.2 Mingus.

    Today, I upgraded to the latest nightly 1.5-gamma 2005-02-07, and the same applies there as well.

    It worked great before. *shrug*

    Bryan Villarin

    @btvillarin

    Happiness Engineer at Automattic

    *sigh* I’m sorry. Nevermind for me.

    Problem solved.
    There was a problem after hosting change.
    I was edit functions.php at lines 1006-1008 and 1046-1048.
    replace:

    $message_headers = "MIME-Version: 1.0\r\n"
    . "$from\r\n"
    . "Content-Type: text/plain; charset=\"" . get_settings('blog_charset') . "\"\r\n";

    with:

    $message_headers = "MIME-Version: 1.0\n"
    . "$from\n"
    . "Content-Type: text/plain; charset=\"" . get_settings('blog_charset') . "\"\n";

    This happened to me when I upgraded to 1.5. Mail is not being sent to me at all. Where do I look for problems?

    Okay, I think I found the problem. I made the following changes to the /wp-includes/functions.php file:

    Change this line:
    return @mail($to, $subject, $message, $headers, $more);

    to this:
    return @mail($to, $subject, $message, $headers);

    This cleared up my problem on WP 1.5.

    I removed the $more argument as said in the post above, but I still don’t get any email when someone posts a comment. Please help a newbie.

    I haven’t recieved any email since upgrading either, but with the help of people here i think that i might have narrowed it down to my host blocking it, or something.

    Here is another config you might want to try (specify the From: to your admin email)
    http://mosquito.wordpress.org/view.php?id=980

    if all that fails try a basic php file with a mail command.
    you can follow some of that in the thread i’ve been on:
    http://wordpress.org/support/topic.php?id=24981

    I confirm that removing $more like rtilden said is working fine on WordPress 1.5 !

    i had the same problem. took out $more and now it works

    I had the same problem after upgrading to 1.5. I took out $more and it works! Thanks.

    I’ve just downloaded version 1.5.1.3 and I can’t get it emailing me with notification of new comments either. I looked for the line:

    return @mail($to, $subject, $message, $headers, $more);

    …in functions.php and it’s not there.

    Any other ideas as to what might fix this? Is it likely to be a host problem?

    I am having the same issue on 1.5.2. I don’t get email when comments get posted, and the return @mail(…); line doesn’t exist in functions.php. Any help would be greatly appreciated.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 53 total)
  • The topic ‘Email notification of comments stopped working’ is closed to new replies.
Skip to toolbar