WordPress.org

Support

Support » Multisite » Email not delivering to gmail at all

Email not delivering to gmail at all

  • I am running a multisite install of WordPress. None of the system messages are getting delivered to gmail. I’ve tested sending to a non gmail address and it works fine. They don’t go to spam – they just don’t get there at all.

    I installed Configure SMTP based on other posts I found, and it didn’t work, even when I changed the from address to be a real, non google address on my servers.

    This is affecting all sites as far as I can tell. Can anyone help me figure this out?

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • Check your server mail log and see if the mail is sent at all. If it is… it’s gmail :/ You’ll have to check the logs to see if there’s a bounceback message at all.

    So I checked the logs – all a bit of nonsense to me. I think this means it sent correctly – this is definitely a related record – i was test sending to my address (which is a google apps address). Does this mean it sent? I don’t see any bounce message – again, not sure what I’m looking for here…

    2014-02-13 03:43:00 H=nar.narasopa.com (webmissioncontrol.net) [142.4.15.136]:56084 I=[127.0.0.1]:25 Warning: Sender rate 1.0 / 1h
    2014-02-13 03:43:00 1WDsou-0004Af-MH <= wordpress@webmissioncontrol.net H=nar.narasopa.com (webmissioncontrol.net) [142.4.15.136]:56084 I=[127.0.0.1]:25 P=esmtpa A=dov$
    2014-02-13 03:43:00 SMTP connection from nar.narasopa.com (webmissioncontrol.net) [142.4.15.136]:56084 I=[127.0.0.1]:25 closed by QUIT
    2014-02-13 03:43:00 cwd=/var/spool/exim 3 args: /usr/sbin/exim -Mc 1WDsou-0004Af-MH
    2014-02-13 03:43:00 1WDsou-0004Af-MH => wmcnet <justin@myemail.com> F=<wordpress@webmissioncontrol.net> R=localuser T=local_delivery S=1471
    2014-02-13 03:43:00 1WDsou-0004Af-MH Completed

    Mike Price

    @castroboy

    WP Engine Tech Support

    I had this problem before but not sure if my issue is the same as the one you are having. Mine had something to do with me setting up email@mydomain.com as a alias account that I can also send from using gmail. At the same time, I was forwarding email@mydomain.com to myemai@gmail.com

    See these links that might help you if your problem is the same as mine:

    https://support.google.com/a/answer/1703601?hl=en

    https://productforums.google.com/forum/#!topic/apps/TKhjv7UbJ9c

    Mike

    Hey Mike – I appreciate that, but that isn’t what is happening in my case. It is not an alias, and I checked my sent mail in any case and nothing there.

    You may need to ask your webhost for some help here. GoogleApps though is not exactly the same as gmail.

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • The topic ‘Email not delivering to gmail at all’ is closed to new replies.