Support » Plugin: Ultimate Member - User Profile & Membership Plugin » Email html template not work

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • The main problem is that when I checked “Use HTML for E-mails” in settings anyway it is used plain text email.
    It is never used html email.

    Thanks in advance

    Plugin Support Ultimate Member Support

    (@ultimatemembersupport)

    Hi @enrico90,

    We use official WordPress translation you can contribute to the plugin translation here https://translate.wordpress.org/locale/it/default/wp-plugins/ultimate-member

    We’ve pushed some fixes to the multilingual email templates in 2.0 beta you can try to install 2.0 and see if it fixes your issue.
    Please backup your site just in case.
    Let us know.
    Regards.

    Thanks for answer.
    I updated the plugin but the problem with html email templates there is still.
    I checked “Use HTML for E-mails” in Settings.

    For example, the mail that I received when user update password is always this:
    “Hi {display_name}, You recently changed the password associated with your {site_name} account. If you did not make this change and believe your {site_name} account has been compromised, please contact us at the following email address: info@artiorafe.it Thanks, {site_name}”

    and not the email template stored in /ultimate-member/templates/email/changepw_email.php

    I would to use html emails and be able to override these for lang it_IT.

    I hope you can help me otherwise I will be forced to abandon the plugin
    Thanks in advance

    Plugin Author Champ Camba

    (@champsupertramp)

    Hi @enrico90,

    Did you try the steps in the link? You need to add a new directory for the new language.
    http://docs.ultimatemember.com/article/251-using-different-translation-of-html-email-template-files

    Regards,

    I would like to share a workaround that worked for me.

    open wp-content\plugins\ultimate-member\core\um-mail.php and insert the line below just before “wp_mail” function:

    if ( um_get_option('email_html') ) { $this->headers .= "Content-Type: text/html\r\n"; }

    Maybe not so elegant… by it got my job done.

    The “inspiration” was taken from contactform7. He uses a more direct approach: Instead of set/unset a filter, he directly changed the header right before send email.

    I was debuging the code and apparently for some reason, the function “set_content_type” never gets reached.

    Hope it helps.

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • The topic ‘Email html template not work’ is closed to new replies.