Support » Plugin: Events Manager » EM deletes images set by other plugin

  • Resolved janw.oostendorp

    (@janwoostendorp)


    Hi I’m the developer of Default featured image.

    This week a user came to me that the set default featured image is deleted when used with event manager. I did some digging and pretty sure I found the problem. It’s the image_delete function.

    I haven’t found the correct way/settings to trigger the deletion myself.

    Can you explain why the image is always deleted in the first place?
    There is a check if the image is used as a _thumbnail_id.
    But what if the image is used inline in a post/page?
    Or in a gallery, custom post meta, as the background via the customizer settings, you get the picture.
    Am I missing a thing that makes these images special?

    Secondly can you fix this issue? I’m willing to work together to fix this.

    Original support request I got.

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Can someone from support please respond to JW’s post above.

    I needed a default featured image to work with EM and found the “Default Featured Image” plugin which worked really well on installation. The problem came when I added an Event Image to a new event – on creation of the new event EM deleted every instance of the DFI – in fact it deleted the DFI from the Media Library. JW the creator of the
    DFI plugin spent a good deal of time in support of my initial ticket to the DFI support forums and found the issue was caused by EM. In his post above JW states that he is prepared to work with EM support to help find a resolution.

    I read in a previous thread that Marcus Sykes stated that EM support were happy to work to solve issues with conflicts between other plugins if the cause was within
    EM.

    Plugin Support timrv

    (@timrv)

    Hello,

    Sorry for the late response because of Weekend. I would try and Install the said plugin along with EM. Do you perhaps have a specific process so I could properly replicate the issue?

    Thank you.
    1.On installation the DFI plugin creates a field in the WP Media settings where a default featured image can be set.
    2. Using that field I added a default featured image – this immediately added a DFI to all my EM events that did not have an Events image.
    3. On creating a new EM event without adding an Event image the DFI plugin correctly added a default image.
    4. On creating a new event and this time adding an Event image – the DFI previously added via the WP media settings was deleted together with all instances of that image.

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • The topic ‘EM deletes images set by other plugin’ is closed to new replies.