Support » Plugin: Elementor Page Builder » Elementor not loading (WP v5.0.2)

  • Resolved Arthur Končar

    (@arthurkoncar)


    The everlasting story: Elementor starts into grey screen and never comes up again – even on a completely fresh setup without any plugins or themes exept twenty nineteen!

    My system info:

    == Server Environment ==
    Operating System: Linux
    Software: Apache
    MySQL version: MySQL Community Server (GPL) v
    PHP Version: 7.2.12
    PHP Max Input Vars: 1000
    PHP Max Post Size: 200M
    GD Installed: Yes
    ZIP Installed: Yes
    Write Permissions: All right
    Elementor Library: Connected

    == WordPress Environment ==
    Version: 5.0.2
    Site URL: https://www.domain.tld
    Home URL: http://www.domain.tld
    WP Multisite: No
    Max Upload Size: 200 MB
    Memory limit: 256M
    Permalink Structure: /%postname%/
    Language: de-DE
    Timezone: Europe/Berlin
    Debug Mode: Active

    == Theme ==
    Name: OceanWP Child
    Version: 1.0
    Author: Nick
    Child Theme: Yes
    Parent Theme Name: OceanWP
    Parent Theme Version: 1.5.32
    Parent Theme Author: Nick

    == User ==
    Role: administrator
    WP Profile lang: de_DE
    User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; rv:64.0) Gecko/20100101 Firefox/64.0

    == Active Plugins ==
    Classic Editor
    Version: 1.3
    Author: WordPress Contributors

    Duplicate Post
    Version: 3.2.2
    Author: Enrico Battocchi

    Elementor
    Version: 2.3.8
    Author: Elementor.com

    Email Address Encoder
    Version: 1.0.12
    Author: Till Krüss

    Enable Media Replace
    Version: 3.2.7
    Author: ShortPixel

    Google Pagespeed Insights
    Version: 4.0.1
    Author: Matt Keys

    iThemes Security
    Version: 7.2.0
    Author: iThemes

    MainWP Child
    Version: 3.5.3
    Author: MainWP

    MainWP Child Reports
    Version: 1.9.1
    Author: MainWP

    Ocean Extra
    Version: 1.4.30
    Author: OceanWP

    UpdraftPlus – Backup/Restore
    Version: 1.16.0
    Author: UpdraftPlus.Com, DavidAnderson

    WP Staging
    Version: 2.4.7
    Author: WP-Staging

    == Must-Use Plugins ==
    WP Staging Optimizer
    Version: 1.1
    Author: René Hermenau

    == Debug ==
    Errors:
    SecurityError: Permission denied to access property “elementorFrontend” on cross-origin object
    at https://www.domain.tld/wp-content/plugins/elementor/assets/js/editor.min.js?ver=2.3.8 – 2:0
    2019-01-06 20:04 +00:00
    x 4 times

    SecurityError: Permission denied to access property “elementorFrontend” on cross-origin object
    at https://www.domain.tld/wp-content/plugins/elementor/assets/js/editor.min.js?ver=2.2.7 – 2:0
    2019-01-06 19:26 +00:00
    x 8 times

    SecurityError: Permission denied to access property “elementorFrontend” on cross-origin object
    at https://www.domain.tld/wp-content/plugins/elementor/assets/js/editor.min.js?ver=2.3.8 – 2:0
    2019-01-06 19:14 +00:00
    x 3 times

    SecurityError: Blocked a frame with origin “https://www.domain.tld” from accessing a cross-origin frame.
    at https://www.domain.tld/wp-content/plugins/elementor/assets/js/editor.min.js?ver=2.3.8 – 2:99462
    2019-01-06 18:50 +00:00
    x 2 times

    SecurityError: Permission denied to access property “elementorFrontend” on cross-origin object
    at https://www.domain.tld/wp-content/plugins/elementor/assets/js/editor.min.js?ver=2.3.8 – 2:0
    2019-01-06 18:43 +00:00
    x 8 times

    This system info relates to WordPress v5.0.2 + OceanWP v1.5.32 + Elementor v2.3.8. To be sure I made a completely fresh WordPress v5.0.2 setup without any themes or plugins. Then I installed only one plugin – Elementor. And guess what – neverending grey screen.

    I spent hours and days of my spare time in recherche dealing with tis error. Finally a decision had to be made and so I changed the theme and the editor. I have to finish a project and my customer shurely won’t pay the time I spent to unfortunately find no solution. Bad luck.

    I hope the developers will find a way to fix this problem in the future for I am definitely not alone in the dark. But for now I have to say bye bye to Elementor. It’s a shame, because I’ve seen Elementor in the past as a very promising alternative to other editors. But I just need a reliable tool, even if I have to accept other disadvantages.

    Cheers, Arthur

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • I am using oceanwp (free version)with free elementor,WordPress 5.0.2,PHP-7.0.33,MySQL-MariaDB Server v5.7.23.When I want to use elementor,it says “Preview cannot be loaded”.I disabled all plugins except for elementor.No solution. Did all, mentioned in support document of elementor.Then I used plugins, Disable Gutenberg and Classic editor with elementor. Still not loading. I am stuck, as my affiliate website is ready with woocommerce and wozone. But now how to proceed. I can provide access to my website “nxtbite.com
    ” to anyone who can solve this problem.

    @pritamobi

    the same to me, but no answers here …

    Frustrating 🙁

    Workaround: changed to BeaverBuild

    It may be due to an incompatibility with any of the plugins you have installed.
    Try to deactivate one at a time and try to find out which one is causing this

    Plugin Support Lisa R

    (@lisaelementor)

    jbkayak

    (@jbkayak)

    hi @lisaelementor, I cannot update because connection lost, saving has been disabled until you are reconnected. I am using a virtual host. I have a website at squarespace and I am creating a new one to replace it in wordpress. I had to use a Virtual Hosts to get wordpress to load since the website is still active at squarespace for now. Do I need to update a path in elementor? OceanWP theme

    f12 CONSOLE:

    2/wp-admin/admin-ajax.php:1 POST http://192.185.17.117/wp-admin/admin-ajax.php 400 (Bad Request)
    post.php?post=7&action=elementor:1 Access to XMLHttpRequest at ‘http://192.185.17.117/wp-admin/admin-ajax.php’ (redirected from ‘http://linda-bellehumeur.com/wp-admin/admin-ajax.php’) from origin ‘null’ has been blocked by CORS policy: No ‘Access-Control-Allow-Origin’ header is present on the requested resource.

    • This reply was modified 11 months ago by jbkayak.
    • This reply was modified 11 months ago by jbkayak.
    • This reply was modified 11 months ago by jbkayak.
Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • The topic ‘Elementor not loading (WP v5.0.2)’ is closed to new replies.