Support » Plugin: Elementor Website Builder » Elementor latest update = missing theme elements

  • Resolved hbk747

    (@hbk747)


    Hello,

    I hope you are well. I just updated Elementor on my staging website and tried testing if everything was okay. I went on one of my pages and clicked edit with Elementor. I was trying to locate one of several elements that my theme provides via elementor but they are unavailable for some reason. I am using Gutenverse (child theme active).

    There were different magazine elements but they are all gone now. If you want access to my staging website, please let me know.

    Hope you can help.

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)
  • Plugin Support Elementor Team

    (@ozyeger)

    Hi,

    Can you send me your site URL?

    Thread Starter hbk747

    (@hbk747)

    @ozyeger

    My live site is www.paradigmshift.com.pk but I have not implemented the latest version of Elementor on that. I did so on my staging site which is https://wordpress-601622-2334293.cloudwaysapps.com/wp-admin/post.php?post=11&action=elementor

    Please let me know if you need access to my staging website. Also I am sending you two images that show what is missing.

    live site (no issue) https://ibb.co/mHh4Z6n
    staging site (missing elements): https://ibb.co/Np1VMvN

    Theme: Gutenverse (child)

    Moderator Steve Stern (sterndata)

    (@sterndata)

    Forum Moderator & Support Team Rep

    @hbk747

    Please don’t offer to send or post logon credentials on these forums:

    https://wordpress.org/support/guidelines#the-bad-stuff

    You can contact the author on their own site and, once there, the discussion is between the two of you. However, it is not OK to enter or send site credentials on these forums. We don’t want to encourage others (who are less reputable) to do similar things. It’s a fine line, but one that we need to enforce. Thanks for your cooperation.

    Moderator Jan Dembowski

    (@jdembowski)

    Forum Moderator and Brute Squad

    And, just to be clear, if anyone says “Contact me on <email> or <link>” or some other way then they will be banned from this site.

    Let’s keep support in the community forums open for everyone.

    Plugin Support Elementor Team

    (@ozyeger)

    Hi,

    Try to follow this troubleshooting method that I made: (It’s quite general, but maybe it will tell us something.)

    Please make sure that all of your Plug-ins and Theme are updated.
    Sometimes it isn’t obvious that there is a plugin update available. Go to WordPress Dashboard > Updates and click the Check Again button to be sure.

    After you checked that you are really updated to the latest versions, and the issue still occurring:
    Please deactivate all your plugins besides Elementor and see if it helps. If it solves the issue reactivate them one by one to find the culprit. If it didn’t help, switch your theme (temporarily) and see if it makes any difference.

    Please also regenerate the CSS via Elementor > Tools > Regenerate CSS on your WordPress Dashboard,

    then make sure that you clear:
    your WordPress cache (your WordPress plugin if you have one), your server cache (if you have one. In this case, you can contact your hosting provider).

    Please Delete Elementor, then reinstall it.

    Thread Starter hbk747

    (@hbk747)

    @ozyeger

    Hello,

    None of these solutions worked. I did not change my theme since I do not know how I can check the missing elements from my theme when that theme is not active. The rest of what you said, I did and none of them worked. When I roll back to version 3.4.8, the elements return.

    Hope you can help.

    Thread Starter hbk747

    (@hbk747)

    @ozyeger

    Any word?

    Plugin Support Elementor Team

    (@ozyeger)

    Hi,

    Try our new update please 3.5.1, maybe it will solve it.

    I highly recommend that you report this issue to the support team for this theme so they may further troubleshoot and provide a solution.

    If they need any technical details regarding Elementor, they are free to open an issue on our Github page where our developers will be happy to collaborate directly with them.

    Thread Starter hbk747

    (@hbk747)

    @ozyeger

    It did not solve the issue. My theme developer said the big Elementor update has a lot of bugs and notified me that rather than the theme elements showing up via the search bar, they are now appearing under the “WordPress” section. I am doing that. I am not sure if that was intended by Elementor or a bug.

    Thanks

    Plugin Support Elementor Team

    (@talmo)

    Hi,
    Thank you for the reply.

    We are aware of some bugs in the new update, we are working on debugging them, you can follow our changelog to see the fixes –
    https://wordpress.org/plugins/elementor/#developers

    I am closing this topic, for now, please open a new one if the issue is not fixed within one week.

    Bondars Aleksandr

    (@bondars-aleksandr)

    Hi there! I have this issue too. After the latest update all the theme templates disappeared. Any updated on this issue ?
    Thx.

Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.