WordPress.org

Support

Support » How-To and Troubleshooting » [Resolved] Editor layout and formatting not reflected on web page

[Resolved] Editor layout and formatting not reflected on web page

  • philbonsai

    @philbonsai

    Hello!

    Hopefully someone can assist. I am creating a new website for a client and migrated their old WP blog (2.6) to the latest and greatest (3.2.1). The HTML between the two looks the same as well as what’s displayed in the visual editor. The problem is that when looking at the posts on the front-end web page, none of the formatting or styling from the editor is rendering. For example, here is an image tag:
    <img class="alignnone size-full wp-image-2342" src="test.jpg" alt="" width="192" height="240" align="right">
    however the image isn’t aligned to the right. Also, carriage returns start new lines, but additional line breaks don’t appear.

    Anybody know what’s happening and why the visual editor looks one way but the web page looks another? I appreciate any help in advance! Thank you!

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • jmoseley

    @jmoseley

    I believe that the image issue may be due to the fact that it has a class of alignnone. It should be alignright. As for the line breaks, I am not quite sure, but it may be that extra line breaks are creating <p></p> tags and maybe your style sheet has p tags set to not have and margin or padding. This is just a guess without seeing your site.

    philbonsai

    @philbonsai

    Thanks for the quick jmoseley! As I was making some edits I found the source of my problems >.< A “float:left” that I didn’t notice earlier… Thanks for the help!

    jmoseley

    @jmoseley

    Glad you got it figured out!

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • The topic ‘[Resolved] Editor layout and formatting not reflected on web page’ is closed to new replies.