Support » Theme: Astra » E_ERROR class-astra-elementor.php

  • macksix

    (@macksix)


    I am getting this on my site. This is the 2nd site it does it on. I tried uninstalling Astra and Elementor and reinstalling them to no avail. Please help. šŸ™‚

    WordPress version 6.0.2
    Active theme: Astra (version 3.9.2)
    Elementor 3.7.7
    Elementor Pro 3.7.7
    PHP version 7.4.30

    An error of type E_ERROR was caused in line 262 of the file /home/username/public_html/wp-content/themes/astra/inc/compatibility/class-astra-elementor.php. Error message: Uncaught Error: Call to a member function get() on null in /home/username/public_html/wp-content/themes/astra/inc/compatibility/class-astra-elementor.php:262
    Stack trace:
    #0 /home/username/public_html/wp-content/themes/astra/inc/compatibility/class-astra-elementor.php(89): Elementor\Astra_Elementor->is_elementor_activated(0)
    #1 /home/username/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(307): Elementor\Astra_Elementor->enqueue_elementor_compatibility_styles(‘.wp-block-searc…’)
    #2 /home/username/public_html/wp-includes/plugin.php(191): WP_Hook->apply_filters(‘.wp-block-searc…’, Array)
    #3 /home/username/public_html/wp-content/themes/astra/inc/core/class-astra-enqueue-scripts.php(324): apply_filters(‘astra_dynamic_t…’, ”)
    #4 /home/username/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(307): Astra_Enqueue_Scripts->enqueue_scripts(”)
    #5 /home/username/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(331): WP_Hook->apply_filters(”, Array)
    #6 /home/username/public_html/wp-includes/

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Hi @macksix,

    Where is the error shown? Backend, frontend, or both? Have you tried to keep only Elementor free as the active plugin? Is there any specific steps to replicate this?

    Looking forward to hearing from you.

    Kind regards,
    Herman šŸ˜Š

    Thread Starter macksix

    (@macksix)

    It is in the PHP error log file logged under /home/username/public_html/ The root of the website.

    I also get an email about once a day from the WordPress installation: “Your Site is Experiencing a Technical Issue” with that trace in it.

    I had another websites doing this, on the same server,so I installed another theme and it stopped.

    I have other websites on the same server running Elemntor and Astra, with the same plugins, along with several other plugins, and this never happens.

    I can’t trigger it, it just happens. I am never in the dashboard or viewing the stie when it happens. The error was logged in the PHP error file several times today. I turned off all the plugins except Elementor. Let’s see if it stops.

    • This reply was modified 2 months ago by macksix.
    • This reply was modified 2 months ago by macksix.

    Hi all, new to this forum, just registered so I can ask if there is any update on this topic? I have the same problem. thank you in advance for any more information you can share. cheers Ian

    In case anyone is interested, there is another forum conversation with people having the same problem at https://wordpress.org/support/topic/issue-when-working-with-astra-theme/. In case people from here can learn anything new from the other conversation.

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.