Support » Plugin: Bulk Delete » Dropdown select not working

  • Resolved Insight Dezign

    (@insightdezign)


    I noticed you changed the UI for selecting what to delete to dropdowns with the most recent update. The post type multi-select dropdown is not working. I assume it’s supposed to work like the category and tags multi-select dropdown but it’s not. When I click on it I can see a list of all my post types but when I select one nothing happens.

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • Plugin Author Sudar Muthu

    (@sudar)

    Hello @insightdezign

    Yes, we have recently changed the way dropdown’s are handled, but I just checked them again and all the new post type dropdowns seem to be working.

    Can you please let me know the post type dropdown from which module is not working properly? Also if possible, please share a screenshot with me, so that we can find out what is causing it.

    Thanks.

    I experimented with this some more and discovered it actually works but does not give indication of a selection.

    When I select Bulk WP->Bulk Delete Posts and then go to the “By Post Type” section it presents me with a drop-down. In the drop-down I can select or multi-select different post types and/or status and nothing visible happens. Then when I click outside the list and back in I can see them selected as gray. When I do click outside the list the drop-down collapses but shows nothing as a selection in the box.

    This is entirely different from how the drop-down for “By Post Tag” works and quite honestly, is a little scary. I make sure I start from a complete refresh of the page to make sure I don’t have anything accidentally selected in addition to what I want.

    Ultimately it works, but doesn’t seem like the best UX. I prefer the check-boxes for this option or something that works like the “By Post Tag” section.

    Plugin Author Sudar Muthu

    (@sudar)

    Hello @insightdezign

    Thanks for getting back to us. That definitely is a bad UX. We will get to the bottom of it and will fix it if we can replicate it.

    Would it be possible for you to show us a screenshot of how it appears for you? Also can you please let me know in which browser and os you are experiencing this.

    This link will show you the details of my browser and OS. (Windows 10 & Chrome) whatsmybrowser.org/b/JEYQZ5C

    In the image you will see I have a couple selected but nothing appears in the box. When I close the dropdown the box is blank as well.

    https://imgur.com/a/kSXxBjS

    Plugin Author Sudar Muthu

    (@sudar)

    @insightdezign

    Thanks for providing this additional details. Looks like some browser compatibility issue.

    We will look into it and see if it can be fixed.

    Plugin Author Sudar Muthu

    (@sudar)

    @insightdezign

    Just curious. Do you have any custom post status defined in your WordPress install?

    I was debugging this further today and found that there is a possibility that you have a custom post status defined with an empty string as label.

    Can you please confirm whether you have any custom post status? Thanks.

    I do have custom post types but I haven’t set any custom post statuses. I went through the posts table in the database and there were only the standard options set. None were empty. If there is somewhere you want me to check in the database I can. I’m quite adept at using phpMyAdmin to check the database.

    Plugin Author Sudar Muthu

    (@sudar)

    @insightdezign

    We just released v6.0.1 which should fix the issue that you are facing.

    Please check it and let us know if you are still facing this issue.

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.