[resolved] Drop down menus not working in WP3.5 RC 6 (5 posts)

  1. Robert Dall
    Posted 2 years ago #

    I have been playing around with WordPress 3.5 RC5 and now RC6 on a localhost while I dev a new project and I found an odd bug. But I can't replicate it on a live sever so I don't want to submit a bug report. So I am placing it here:

    My drop down menus work in my localhost using 3.4.2 but when I switch over to 3.5RC6 the drop down fail. See screenshot http://cl.ly/image/2J0D2w251722 But then when I install the same version of WP and upload the same dev the menu's work? See screenshot http://cl.ly/image/2t0H090a121y

    I am guessing there are some setting that have changed between my mamp localhost and my server… But you got me as to what and to how to check?

    I am no systems admin, I am just really handy with CSS and know my way around a WordPress template.

  2. curtismchale
    Posted 2 years ago #

    Are your styles enqueued properly or are you using the plain old styles.css file?

    Are you using any type of javascript dropdown stuff, like superfish?

  3. Robert Dall
    Posted 2 years ago #

    I am using a plain old styles.css file and it was working on previous WordPress versions.

    The Theme started out as a Bluelime Media HTML5 vanilla theme and was working with other wordpress versions.

    Here is the link… to my local version

    But yet the same theme with the same version of WordPress works perfectly fine on my site5 hosted server:


    No javascript drop down stuff that I know about… 

  4. If you look at the source code, the sub menu now has the class sub-menu.
    In your CSS you have .children.

    I think that you need to change:

    #top-nav ul ul.children

    to #top-nav ul ul.sub-menu or better still

    #top-nav ul ul

  5. Robert Dall
    Posted 2 years ago #

    Ok Thanks Curtis and Christine… 

    Confused I was… Solved this is…

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic


No tags yet.