Support » Plugin: Facebook Featured Image and Open Graph Meta Tags » Doesn't seem to be working

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Plugin Author Ryan Cowles

    (@metacomcreative)

    Hi Ro,

    If the plugin is active, it should load as long as your theme calls wp_head correctly and a featured image is set.

    I just took a look at your site, and it appears that the plugin is applying the tags on your single product pages. For example, on http://spiritfilleddesigns.com/shop/gold-necklace-with-pastel-diamond-shaped-pendant/ I see the following in the <head>:

    <!-- Open Graph Meta Tags for Facebook and LinkedIn Sharing !-->
    		<meta property="og:title" content="Gold Necklace with Pastel Diamond Shaped Pendant"/>
    		<meta property="og:description" content="Extra long gold necklace with beautiful pastel diamond shaped pendant. Matching earrings as well. " />
    		<meta property="og:url" content="http://spiritfilleddesigns.com/shop/gold-necklace-with-pastel-diamond-shaped-pendant/"/>
    							<meta property="og:image" content="http://spiritfilleddesigns.com/wp-content/uploads/2013/04/necklace-image480.jpg" />
    					<meta property="og:type" content="article"
    		/>
    		<meta property="og:site_name" content="Spirit Filled Designs"/>
    		<!-- End Open Graph Meta Tags !-->

    Do you have an example where the tags for the featured image do not seem to be generated correctly?

    Well actually, the develop of the woocommerce social share plugin sent me an update to his plugin and found a link to page on fb’s dev site that allows you to enter a specific URL to manually refresh the cache.

    So everything is working now, but I’m not sure what role your Open Graph plugin is currently playing in it.

    The theme is having issues of displaying a product image other than the feature image as the main product image, which is a known bug in the theme its devs say will be corrected in a pending update, so we’ll see what happens then.

    But from what you see in the code, everything is working correctly, right?

    I actually see it in there twice. Perhaps that is once from your plugin and once from the social share plugin.

    Thoughts?

    Plugin Author Ryan Cowles

    (@metacomcreative)

    I took a look at the same page (http://spiritfilleddesigns.com/shop/gold-necklace-with-pastel-diamond-shaped-pendant/) and it does look like some of the Open Graph meta tags are being loaded twice – once by my plugin (lines 53-61), and then again by the other plugin (end of line 63-66).

    You can probably just disable one of the two plugins and it will remove the duplicates.

    One thing to note, it looks like the other plugin isn’t loading an og:description tag.

    Glad to hear it seems to be working! Let me know if you have any other questions.

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • The topic ‘Doesn't seem to be working’ is closed to new replies.