Do WP 2.0 trackbacks work for *anyone*? (7 posts)

  1. erasmuse
    Posted 9 years ago #

    There's a long discussion by people for whom trackback doesn't work, at


    I was wondering: can *anyone* send trackbacks? Is this just some server problem, or is it a universal flaw?

  2. vkaryl
    Posted 9 years ago #

    I don't have a definitive answer. I don't use them myself, and so far it seems as if the answer must be "no". I seriously doubt it's a server problem; I incline to the "universal 2.0 flaw" theory.

  3. moshu
    Posted 9 years ago #

    I had an old testblog.
    Just updated (out of curiousity) to a vanilla 2.0.
    Could send Trackbacks to:
    - a 1.5.2 blog
    - a 2006.01.01 nightly build blog
    - to your site

  4. IIRC, the issue is for people who updated to one of the betas first, but I could be wrong.

  5. erasmuse
    Posted 9 years ago #

    I did get the moderator's trackback. I can't send them though. I didn't update to a beta first, so it isn't that.

  6. Chris_K
    Posted 9 years ago #

    They work for me. Eventually. I've noticed in a couple cases that my trackback shows up as much as 24 hours later. Dunno why...

  7. wordimpressed
    Posted 9 years ago #

    Have you read the support forum topic on this subject? The cure is there -- you need to update execute-pings.php and add this to the end of the file:



    This will renable trackbacks. I've tested it. However, there does appear to remain a problem if a post includes both trackbacks and pings.


Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic


No tags yet.