Support » Plugin: Polylang Connect for Elementor - Language Switcher & Template Tweaks » Display conditions reset when editing a template – WORKAROUND

  • bredchic

    (@bredchic)


    Hi. I’ve been fighting with this issue:
    https://wordpress.org/support/topic/display-conditions-reset-when-editing-a-template/
    Here is the workaround.

    I’ve tried twice and it worked both times.

    1. set conditions for 1 language (in my case was the secondary language) using the classic way: templates -> saved templates -> edit with elementor.

    2. set the conditions for the primary language, using “New Theme Builder”:
    templates -> saved templates -> TRY IT NOW (new teambuilder) -> Edit conditions.

    Between 1 and 2, you need to open any page/post with elementor editor, in the primary language, otherwise it won’t display the conditions in the primary language.

    I hope this will help.

    If would be great if this issue will be addressed asap!
    Cheers

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Thanks! Setting the conditions from theme builder works for me.
    Polylang: 3.0.3
    Elementor: 3.1.4
    Elementor Pro: 3.2.1

    E: Still have to re-do this every time after a change is made to header with display conditions.

    • This reply was modified 4 weeks, 1 day ago by marmota1.
    Thread Starter bredchic

    (@bredchic)

    You are welcome. Happy to be of help.
    Unfortunately it looks like this plugin is not supported any more.

    Please join the discussion if you wish: https://wordpress.org/support/topic/paying-money-for-polylang-connect-for-elementor/#post-14306181

    I think that handling translations should be a duty of elementor.
    Thanks

    Is there any news about this problem? Is this plugin supported or not? I noticed yesterday that this plugin came up with an update, that is supposed to fix this problem but it’s not.

    I have different single post templates (with different categories met) with a header image and related articles, but it doesn’t work when I save these with different languages. Header image is disappearing all the time and when you trying to find categories in display conditions it doesn’t find them.

    In my case, I have a Finnish website with English as a second language. When I save Finnish it works, but in English, you have to use a workaround with the new theme builder. When you want to change something in English, like padding and you save the template, it gets broken again.

    Anyone else with these issues?

    Thanks for the answers.

    Thread Starter bredchic

    (@bredchic)

    Hi. I see that it’s pretty unstable for our websites too.
    The last time I ended up with messed up templates, I only updated the the conditions through the new team builder for the main language, and it worked for the other language too.

    I really hope they’ll come up with something.
    I wonder if there’s a way to start a petition to let elementor take care of the languages without having to use additional plugins.

    Any resource/idea?

    keep in mind that the versions between 3.1 and 3.2.1 are buggy: the options appear blank.
    The last version 3.2.2 looks fine.

    • This reply was modified 2 weeks ago by bredchic.
Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.