Support » Themes and Templates » CSS Changes Not Being Applied???

  • Something really strange is going on here. I have my own customised theme and several separate style.css files which are different colour combinations for my theme. After installation I decided to use a different style.css with different colours. So I copied and pasted the new style.css file over the top of the old one. My theme is the only one there, I have deleted the defualt and classic themes.

    Now I know the new style.css has taken effect because I have each theme labelled differently. So when I go to the presentation section that theme number will show. And when I click theme editor I can see that the new file has been uploaded also.

    I have uploaded the new style.css (overwrited the old one) file and I can see it has been uploaded in the presentation section. However WP hasn’t applied it and if I go to the location of the style.css file http://www.dogtrainingbasics.info/wp-content/themes/mynicheblog/style.css and download the file it is still using the old one?????

    How do you explain that? IF I download the file using my ftp it supplies the new css file. Is WS_FTP playing tricks on me? This is confusing the hell out of me.

    Thanks for your help.
    Mike.

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Also when I first upload my own theme it doesn’t show in the presentation section if it is the only one in the theme folder. But if I upload the defualt theme it suddenly does show up.

    So when you download http://www.dogtrainingbasics.info/wp-content/themes/mynicheblog/style.css using your browser, it is not the same file as when you use FTP?

    Do you have any kind of caching software/plugin that could be serving up another copy of the file somewhere?

    Very weird..

    I am not sure why your theme would not show up either, if it was the only one. Just as a test you might try taking the pipe characters out of your theme name in the CSS file, just in case it is an issue with that.. just a wild idea though. Not sure what else to suggest at this point 🙂

    Problem fixed. It suddenly started working. Thanks for your help though.

    CSS files get cached by your PC. Make sure to hard refresh (control + F5) after making any changes else it’ll be a while before your browser checks for a new version. 😉

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘CSS Changes Not Being Applied???’ is closed to new replies.