[resolved] Cron backup to email not executing (7 posts)

  1. kmwhcn1980
    Posted 1 year ago #

    I have installed this plugin and can manually backup (to host and also backup sent to email), manually optimize and repair the database, however, it's not running the scheduled backup to be sent to my specified email address. It has worked using my host in the past. I have installed wp control as suggested by Lester, and it does confirm that the scheduled jobs are set. I'm wondering if it's an htaccess or conflicting plugin issue. Currently, I have installed the following list of active plugins:

    Plugin List Part 1
    Plugin List Part 2

    My htaccess

    # Use PHP5.4 as default
    AddHandler application/x-httpd-php54 .php
    RewriteEngine on
    # BEGIN WordPress
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ - [L]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    # END WordPress
    # Stop spam attack logins and comments
    <IfModule mod_rewrite.c>
    	RewriteCond %{REQUEST_METHOD} POST
    	RewriteCond %{REQUEST_URI} .(wp-comments-post|wp-login)\.php*
    	RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} ^$
    # disable directory browsing
    # For security reasons, Option all cannot be overridden.
    Options +Includes
    # For security reasons, Option followsymlinks cannot be overridden.
    #Options +FollowSymLinks -Indexes
    Options +SymLinksIfOwnerMatch -Indexes
    # Protect htaccess and wp-config
    <Files ~ “^.*\.([Hh][Tt][Aa])”>
    order allow,deny
    deny from all
    satisfy all
    <files wp-config.php>
    order allow,deny
    deny from all
    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^mywebsite\.com$ [OR]
    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.mywebsite\.com$
    RewriteRule ^/?$ "http\:\/\/www\.mywebsite\.org\/" [R=302,L]
    ExpiresActive On
    ExpiresByType image/gif A2592000
    ExpiresByType image/png A2592000
    ExpiresByType image/jpg A2592000
    ExpiresByType image/jpeg A2592000
    <IfModule mod_deflate.c>
    	<IfModule mod_filter.c>
    		AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain text/html application/x-httpd-php-source
    		AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml application/xml application/xhtml+xml application/xml-dtd
    		AddOutputFilterByType DEFLATE application/rdf+xml application/rss+xml application/atom+xml image/svg+xml
    		AddOutputFilterByType DEFLATE text/css text/javascript application/javascript application/x-javascript
    		AddOutputFilterByType DEFLATE font/truetype application/x-font-ttf font/opentype application/x-font-otf


  2. kmwhcn1980
    Posted 1 year ago #

    Currently, I have disabled your plugin and am trying WordPress Database Backup to see if it is an issue on my end or your plugin itself. I'm thinking it's the prior. I hope to reinstall your plugin as it's the perfect one-stop-shop for my needs. I've used several of your plugins in the past, and have always been impressed.



  3. kmwhcn1980
    Posted 1 year ago #

    I just received an automated backup to my email with WordPress Database Backup. I have since disabled it, and have reactivated Lester's plugin. I have set the cron backup job at the same interval and will post an update once I allow the specified time to run.

    Hopefully, all of this will be moot, and I can close this topic.



  4. Lester Chan
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    If you want some debugging, in cron_dbmanager_backup() https://github.com/lesterchan/wp-dbmanager/blob/master/wp-dbmanager.php#L73

    You can add some error_log('It was here') and check your PHP log to see if that function executes for the cron.

  5. kmwhcn1980
    Posted 1 year ago #

    Hi Lester,

    I think it was a conflicting plugin. It seems to be working now. Sorry for the trouble. You have something via paypal coming your way. I appreciate the feedback and help.


  6. billsmithem
    Posted 1 year ago #

    Kyle, could you give us a hint as to which plugin was causing the problem?

    The only thing I've noticed so far is that the next scheduled backup is always listed as the current time when I change options. If that's what it's actually doing, the next scheduled backup is always being set in the past and therefore will never run.

  7. billsmithem
    Posted 1 year ago #

    Oops. Wasn't a plug issue for me at all. cron was misconfigured.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic


No tags yet.