Support » Plugin: SiteGround Optimizer » Crashed site after latest WP update

  • After installing the latest WP version (5.6) the site wouldn’t load. After deactivating all plugins and reactivating them, one by one, it was this one that was causing the issue. Immediately uninstalled as it doesn’t appear to do anything useful anyway.

Viewing 13 replies - 1 through 13 (of 13 total)
  • Plugin Author Stanimir Stoyanov

    (@sstoqnov)

    SiteGround Representative

    Hey @bchignell

    Please provide your site URL and we will check the issue.

    Regards,
    Stanimir

    Thread Starter bchignell

    (@bchignell)

    Hi, I’ve uninstalled it now and can’t afford for the site to be down at all, while the issue is investigated I’m afraid.

    Thanks for replying though.

    CHeers

    Plugin Author Hristo Pandjarov

    (@hristo-sg)

    SiteGround Representative

    There is no way our plugin is causing this. You should check what incompatibilities are still present in your site.

    Thread Starter bchignell

    (@bchignell)

    It was definitely the plugin as the site works when it’s deactivated and doesn’t when it is.
    As I said, I have now uninstalled the plugin and the site works fine (when the plugin is activated, the site won’t even load!).

    Plugin Author Hristo Pandjarov

    (@hristo-sg)

    SiteGround Representative

    If you are not using the SG Optimizer you are not using the most of your account. SGO runs on more than a million of WP 5.6 applications without problems. If you decide to optimize your site again, let us know, we will have it checked for you. There’s probably something else causing issues with the systems.

    Thread Starter bchignell

    (@bchignell)

    ‘There’s probably something else causing issues with the systems.’ – no, it was your plugin I’m afraid. Looking at other reviews it does seem to cause issues with conflicts etc.

    As it was the lowest priority plugin I’ve removed it, so there’s no issue now..

    Cheers

    Plugin Author Hristo Pandjarov

    (@hristo-sg)

    SiteGround Representative

    I don’t want to argue but I am sure it is not bringing sites down. Cheers.

    Thread Starter bchignell

    (@bchignell)

    I’m not sure what to tell you really.

    If I installed your plugin on my site now and activated it, the site wouldn’t load.

    It looks like some kind of loop error as it just shows the loading icon, but never displays the content.

    It might be that it’s conflicting with the theme or another plugin, but they all work with each other fine.

    My site is hosted with SiteGround, so you’re welcome to take a backup and test with the plugin.

    Plugin Author Hristo Pandjarov

    (@hristo-sg)

    SiteGround Representative

    You can shoot me your domain at hristo.p [at] siteground.com so we can check it out without breaking your site (promise 🙂 )

    Thread Starter bchignell

    (@bchignell)

    OK, sent

    Plugin Author Hristo Pandjarov

    (@hristo-sg)

    SiteGround Representative

    As expected your theme has loaders and some other stuff that doesn’t play well with the JS combination and deferring optimizations. You can either keep those completely disabled or check out the stage1.yourdomain.com I’ve left (same logins,etc) and exclude the same files on the live site. You can use the staging tool to delete the staging copy I left for you.

    Thread Starter bchignell

    (@bchignell)

    Thanks, I’ll leave the plug-in off the site for now as the theme works with all other plugins and just conflicts with yours, so would rather leave it as is.

    Thanks for looking

    Plugin Author Hristo Pandjarov

    (@hristo-sg)

    SiteGround Representative

    Make sure to delete the staging copy though!

Viewing 13 replies - 1 through 13 (of 13 total)
  • The topic ‘Crashed site after latest WP update’ is closed to new replies.