Support » Plugin: wpSOL » Couldn’t resolve login.scouting.nl

 • Resolved guyholtus

  (@guyholtus)


  Ik heb deze plugin al een paar jaar draaien op onze website http://www.manitoba.nl. Vandaag echter vulde ik mijn SOL-naam in en kreeg ik de melding “couldn’t resolve login.scouting.nl”

  Ik ben naar sol.scouting.nl gegaan, heb mijn rol op webmaster gezet, en ben vervolgens naar login.scouting.nl gegaan. Hier staat bij beheerde websites nog steeds
  http://manitoba.nl
  https://www.manitoba.nl

  Ik heb ze beiden verwijderd, en toegevoegd
  http://manitoba.nl

  Ik krijg nog steeds de melding dat login.scouting.nl niet geresolved kon worden.

  Het zou natuurlijk ook een issue kunnen zijn van de Scouting-site, maar de melding deed me toch denken dat de aanroep vanuit de plugin niet (meer) klopte (wat best wel door een wijziging bij scouting kan zijn veroorzaakt…)

  Ik heb overigens niet recentelijk plugins geinstalleerd of geactiveerd.

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
 • Plugin Author koter84

  (@koter84)

  de melding “couldn’t resolve login.scouting.nl” heeft waarschijnlijk te maken met de instellingen van de server waar je site op draait.
  ik heb het voor de zekerheid even getest met mijn eigen test-omgeving https://wpsol.koot.nl en eigen groeps-site daar werkt het nog.

  tijdens het inlog-proces neemt je server contact op met de server van scouting om aan te geven dat iemand wil inloggen. hiervoor wordt het IP-adres voor login.scouting.nl opgezocht (ge-resolved) en dit lukt nu blijkbaar niet vanaf jouw server.
  dit heeft te maken met de DNS-instellingen, het beste kan je even contact opnemen met je hosting-provider.

  Thread Starter guyholtus

  (@guyholtus)

  Volgens mijn hosting provider (scoutnet.be) lukte het hem wel om het adres te resolven. Sinds gisteren werkt het weer, ik moest wel even opnieuw toestemming geven etc, maar doen ging het weer

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
 • The topic ‘Couldn’t resolve login.scouting.nl’ is closed to new replies.