Support » Plugin: Pay with Vipps for WooCommerce » Could not capture Vipps payment… ved «dobbeltordre»

 • Vi har opplevd en 5-6 tilfeller av transaksjoner som har blitt kansellert, og Transaction details viser
  Order id:
  Order status: CANCEL
  Payment method: Vipps
  API:
  All values in ører (1/100 NOK)

  Dette har skjedd først f.o.m. 11. oktober (som tilfeldigvis er lanseringsdagen for WC 7.0) og skjer med begge ordre når en kunde fullfører to bestillinger etter hverandre i løpet av kort tid. I ordrene står de plassert på samme minutt (f.eks «Payment via Vipps. Paid on 22. October, 2022 @ 22:32» på begge ordrene).

  Jeg kontaktet Vipps direkte, de mente ordrene måtte komme «umenneskelig tett» for å flagges fra deres side. De dukker ikke opp i Transaksjonslister vi har eksportert fra Vipps-portal.

  Mistanken er at dette har noe med overgangen til WC7.0 å gjøre, KANSKJE i kombinasjon med deres plugin? Det samme har vi opplevd med noend Klarna-ordre, så kanskje dette har skjedd i et vindu etter WC7.0 kom og deres/Klarnas plugins har vært oppdatert?

  Åpen for andre årsaker, men NOE er rart!

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
 • Plugin Author Iver Odin Kvello

  (@iverok)

  Det er veldig interessant, og det kan godt tenkes 7.0 har noe med saken å gjøre.

  Har dere ordrelogg’en på disse ordrene og innholdet i Woo-vipps loggen (WooCommerce/status/logger/woo-vipps)?

  Dertil, skjer dette via vanlig WooCommerce checkout side, via Klarna Checkout, Vipps Checkout eller Vipps hurtigkasse?

  Og endelig; hvis dere har kontakt med kunde, kan de si noe om hva de gjorde da dette skjedde; evt om dere klarer å replikere det?

  Thread Starter tjwang

  (@tjwang)

  Takk for tips om ordrelogg. Jeg fant ikke ordrene nevnt i loggen, hverken for Vipps-ordrene eller Klarna-ordrene i sine respektive logger. Jeg finner derimot ordrene før og de etter i loggen.

  Siden Vipps-metaboksen er så å si tom, greier jeg ikke identifisere om de ble betalt med hurtigkasse eller checkout, men Klarna-ordrene må i alle fall ha vært via handlekurs og checkout. Sånn sett antar jeg kanskje ikke at Hurtigkasse er problemet.

  Virker rett og slett som transaksjonene er helt borte.

  Det som er litt interessant med Klarna, er at der har vi kunnet trekke beløpene via deres portal. Der har de blitt slått sammen (en ordre på 299 + en på 99 har blitt til et beløp på 398 vi kan fange). Men når jeg da tilbake i WC prøver å oppdatere ordren til Complete får jeg fortsatt feilmelding. Altså penser tilbake til On Hold.

  Jeg har altså foreløpig ikke greid å finne transaksjonene hos Vipps – må muligens sjekke mer der.

  Vi skal kontakte kundene i morgen og se om de kan dele kvittering fra seg, eller om de bare har fått reservasjonen fjernet (vi mailet én som sa at beløpet hadde blitt reservert, men vi har ikke fulgt opp om det faktisk ble trukket)

  For moro skyld prøvde jeg nå å plassere to hurtigkasse-ordre på et dummyprodukt innenfor samme minutt. Det var en liten utfordring i seg selv å rekke, så noe rart må ha skjedd med tidspunktet på de tidligere ordrene. Nekter å tro at FLERE kunder sitter med stoppeklokke og ulike vinduer for å rekke å få to ordre innenfor et minutt! Må ha skjedd noe opphoping av ordre på et vis når de kommer på samme minutt. Men: Jeg opplevde IKKE at de fikk samme On Hold-problem. Så da er det noen mulige årsaker:
  Det var noe annet, mystisk som skjedde med de ordrene slik at de landet på samme minutt.
  Problemet for Vipps ble løst med den nyeste oppdateringen av pluginen deres
  Problemet eksisterer fortsatt, men jeg har ikke greid å reprodusere feilen

  Vi fikk problem med en Klarna-transaksjon i dag – men der ser jeg at vi ikke hadde helt nyeste versjon av Klarna-pluginen (som fikk en hotfix på noe session cache før i dag)

  • This reply was modified 7 months, 1 week ago by tjwang.
  Plugin Author Iver Odin Kvello

  (@iverok)

  Ok – hvis transaksjonene ikke finnes hos Vipps, så skal det ihvertfall ikke ha skjedd noen betaling, så det er jo bra.

  Jeg klarer ellers ikke helt å se hvordan en kunde klarer å starte to transaksjoner samtidig; det var en type ting man av og til kunne se i gamle dager når brukere dobbeltklikket på en submit-knapp, men jeg er nokså sikker på at dette ikke lenger skal være et issue (vi har beskyttelse mot dette på hurtigkasseknappene; og jeg har ihvertfall ikke klart å replikere det. Det bør være like umulig på standard Woo-kasse.) Om du finner ut en mulig mekanisme for det er vi takknemlige for å få beskjed!

  Thread Starter tjwang

  (@tjwang)

  Vi har opplevd et nytt case av dette nå. 3 ordre plassert av samme person: første med hurtigkasse, andre med checkout, siste med hurtigkasse – alle er blitt satt på samme minutt og umulig å fullføre (stuck On hold).

  Loggen nevner ikke noen av disse 3 ordrene.

  Det må være WooCommerce som er problemet med disse? Har prøvd å finne andre med samme feil uten hell.

  (Det at det ikke har skjedd noe betaling er jo egentlig ikke bra når vi har sendt ut varen og dermed ikke får betalt for den)

  Plugin Author Iver Odin Kvello

  (@iverok)

  Hvis ordren er på on-hold så er de ikke fullført og må ikke sendes. Ordre bør kun sendes når pengene er trukket; som er enten på “behandler” eller “fullført” avhengig av hva instillingene i Vipps-pluginen har for ferdige ordre.

  Hvis en ordre ikke er fullført hos Vipps (altså, har status RESERVE i Vipps-metaboksen) så skal den enten ha status on-hold, pending eller cancel. Evt. failure. De skal da ikke være i den vanlige ordreflyten.

  Når du sier at ordrene ikke er i loggen, vil det da si at du ikke finner noen linje av typen

  Initiating Vipps session for <....>

  for den aktuelle ordreid’en i woo-vipps loggen? Dette logges for alle Vipps-ordre når de opprettes hos Vipps.

  Hvis du har kundeinfo, vil jeg anbefale at du tar kontakt med kunden og hører hva de gjorde i denne situasjonen.

  Thread Starter tjwang

  (@tjwang)

  On hold dukker først opp etter jeg prøver å endre ordren fra Processing til Complete, så har ikke noen indikasjon på feilen før vi innser at den feiler! Den ser altså helt fin ut inntil vi endrer til Complete/prøver Capture payment.

  Den er ført som CANCEL inne i transaksjonsdetaljer. Vi har også hatt samme feil med Klarna. Da har vi greid å capture betalingen inne i Klarnas systemer, men den blir stående som On Hold i WooCommerce og da tydeligvis med en feil i referansen. Den kan ikke konverteres som Completed.

  Dette gjelder totalt ca 15 ordre med vipps og ca 10 med Klarna den siste måneden.

  Plugin Author Iver Odin Kvello

  (@iverok)

  Hei,

  Både ordrestatus og interaksjonene med Vipps skal logges, både i loggen i WooCommerce/status/logger, den som heter “woo-vipps” for den aktuelle datoen, men også i ordrenotisene på selve ordrene. Hvordan ordren kan ende opp i “Processing” uten å ha en tilsvarende status hos Vipps er ikke godt å si. Klarna kan jeg dessverre ikke si noe om; men det kan tenkes det er samme fenomen.

  Hvis dere har noe automatikk som endrer ordrestatus (en plugin eller noe) så ville jeg sett på hva den gjør. Disse *skal* egentlig også logge grunnen til endringen i ordrenotisene.

  Endelig ville jeg igjen forsøkt å høre med kunden, siden adferden her var så spesiell.

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
 • The topic ‘Could not capture Vipps payment… ved «dobbeltordre»’ is closed to new replies.