WordPress.org

Support

Support » How-To and Troubleshooting » content gone/no database content after reinstall

content gone/no database content after reinstall

  • The site white paged. Not sure why.

    But to resolve I reinstalled with fresh download. and re-uploaded the upload folder in wp-content.

    Now it seems there is nothing in the library and the old posts were not there.

    I checked the db to make sure it was there and it is.

    Is there a way I can get my old content back?

    Thank you in advance for your help.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 15 total)
  • esmi

    @esmi

    Forum Moderator

    You need to re-upload all of your images & attachment via WordPress.

    Did you re-create wp-config.php? What is in .htaccess?

    Esmi,

    thank you for the prompt reply.

    Do you mean its not enough to have them in their original folders? As I noticed WP divides things chronologically. year/month. So if I upload them all now, won’t they all be in the current year/month folder? and not in the folders where they were originally?

    Will that bring back my posts? as all my posts are not listed under posts, but I can still the them in the database posts table.

    Thank you again.

    I did recreate wp-config, so that it points to the original database with user and login. I did not alter .htaccess. Should I?

    Thank you again.

    esmi

    @esmi

    Forum Moderator

    Do you mean its not enough to have them in their original folders?

    Nope. Not if you deleted the original database (which a re-install would need).

    won’t they all be in the current year/month folder? and not in the folders where they were originally?

    Perhaps but they won’t be entered in the database, so – as far as WordPress is concerned – they will not exist.

    Esmi,

    Sorry for the confusion. I did *not* delete the old database. The original database is still there.

    That should preserve the old posts, yes?

    esmi

    @esmi

    Forum Moderator

    In theory, yes. Have you actually checked it?

    Esmi,

    I have checked the database and under the table wp1_posts I can see the posts there. Is that what you mean?

    esmi

    @esmi

    Forum Moderator

    Yes. And your image attachments? Are they in there also?

    My images are in the /wp-content/uploads.

    that is correct, yes?

    esmi

    @esmi

    Forum Moderator

    No – are they also in the wp_posts table?

    Esmi,

    Thank you for your help. I’m sorry I dont understand what you mean. When you say

    No – are they also in the wp_posts table?

    are ‘they’ the images?

    I think its this part I don’t understand. In wp1_posts table, I do see a column called post_type and I do see entries for attachement. In the neighboring column called post_mime_type where the content is image/jpeg.

    Thank you again for your help.

    esmi

    @esmi

    Forum Moderator

    are ‘they’ the images?

    Yes – image urls.

    in the column post_content there are image urls.

    🙂

    Any idea why the old content is not available?

    thank you again.

    bump

    None of my old content seems to be there?

    My database seems to be in order and the content is where the database thinks it is, but the old posts don’t show up in the post section?

    So it seems everything is in place, no?

    Is there something I don’t understand?

    Thanks in advance for your help.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 15 total)
  • The topic ‘content gone/no database content after reinstall’ is closed to new replies.
Skip to toolbar