Support » Plugin: Manage Notification E-mails » “Contact Form 7” fails when using “Manage Notification E-mails”

  • Resolved doolyo

    (@doolyo)


    Hello.

    I have noticed that when I use “Contact Form 7” plugin, which is a plugin that allows including contact forms on a website, and I install the “Manage Notification E-mails” plugin, then the Contact Form 7 plugin shows this error when sending a form:
    “There was an error trying to send your message. Please try again later.”

    This is very annoying and the only way I found is to disable the “Manage Notification E-mails” plugin so that CF7 works again.

    Can you please investigate on what is going on with the compatibility with that plugin?

    • This topic was modified 10 months, 1 week ago by doolyo.
Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • Plugin Author Virgial

    (@virgial)

    Hi @doolyo,
    I’ve tested Contact Form 7 in combination with the Manage Notification E-mails plugin without any problems. Contact Form 7 is a largely used plugin and I think a lot of the users who have installed MNE plugin also have Contact Form 7 installed without any problems. Maybe something else is producing this error? If you solved the issue, please confirm this. It will help other users as well 🙂
    Kind regards

    Thread Starter doolyo

    (@doolyo)

    Good to know.
    However for me it still doesn’t work, I cannot fix the issue.

    I tried to remove all plugins I could but had to leave some enabled so that it can be displayed properly.
    So these are my plugins that are remaining that I did not disable, so that the form can still work when the “manage notification e-mails” plugin is disabled:

    – Contact Form 7: version: 5.5.2, author: Takayuki Miyoshi, Auto-updates enabled
    – Contact Form 7 Multilingual: version: 1.1.0, author: OnTheGoSystems, Auto-updates disabled
    – Easy WP SMTP: version: 1.4.7, author: wpecommerce, alexanderfoxc, Auto-updates enabled
    – Manage Notification E-mails: version: 1.8.0, author: Virgial Berveling, Auto-updates enabled
    – Shapely Companion: version: 1.2.6, author: Colorlib, Auto-updates enabled
    – WPML Media: version: 2.7.0, author: OnTheGoSystems, Auto-updates disabled
    – WPML Multilingual CMS: version: 4.5.0, author: OnTheGoSystems, Auto-updates disabled
    – WPML String Translation: version: 3.2.0, author: OnTheGoSystems, Auto-updates disabled

    So it seems that something is really going wrong in “Manage Notification E-mails” plugin because if I disable it then sending the form with Contact Form 7 works immediately.
    Else it can be one of these plugins that creates a conflict.
    Maybe you are able to try the same setup?

    I really need your plugin so I hope you could help.

    Thank you

    Thread Starter doolyo

    (@doolyo)

    Hello.

    I am still having this issue and have not been able to figure out the problem.
    I tried uninstalling the MNE plugin and reinstalling, but contact form 7 refuses to submit the form as soon as the MNE plugin is activated, and works very well as soon as I disable the MNE plugin.

    Have you been able to reproduce this issue in the conditions mentioned above?

    I really need help.

    Plugin Author Virgial

    (@virgial)

    Hi @doolyo, I will take a look at it a.s.a.p. this week!

    Thread Starter doolyo

    (@doolyo)

    Great, thank you.
    I hope you will be able to reproduce the issue with the info I provided here.
    Good luck!

    Plugin Author Virgial

    (@virgial)

    Hi @doolyo I’ve investigated your problem and installed all the plugins you’ve mentioned. I’ve even installed those in an Multisite environment and everything works as expected. Contact Form 7 submissions are send out without any problem. It looks like you have a local problem on the server. It can help to reinstall WP and delete plugins and reinstall them too. Hope it helps finding the problem 🤷🏻‍♂️. I’m sorry I can’t help you anyfurther than this for now.

    Thread Starter doolyo

    (@doolyo)

    Thank you @virgial for that test, it is very nice.
    I don’t understand why this doesn’t work for me then.
    Anyhow I think I will have to try on a test box once I get the opportunity, and try figuring out what is causing this issue.

    Anyways if someone has the same issue please report it here too.

    If I am able to figure out the issue I will come back on that ticket to provide the solution.

    Thank you!

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • The topic ‘“Contact Form 7” fails when using “Manage Notification E-mails”’ is closed to new replies.