Support » Plugin: Yoast SEO » Conflict With WP 5.0.3 and Classic Editor

  • Resolved sc456a

    (@sc456a)


    We’ve noticed that sites with WP 5.0.3 and the Classic Editor plugin are no longer able to add/edit pages/posts when Yoast SEO 9.4 is installed. If Classic Editor or Yoast is disabled, things work normally. All three running at their latest versions is the only way to replicate the bug. Please advise.

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • Plugin Support marcanor

    (@marcanor)

    Hi,

    We are not able to reproduce any issues on our sites with Yoast SEO 9.4, WordPress 5.0.3 and the Classic Editor plugin 1.3.

    That sounds like a plugin or theme conflict. Can you try and gather as much information for us as possible? Please perform the following:
    1. Check for JavaScript errors with your console. If you see any errors, can you please send us a screenshot?
    2. Check for conflicts.

    If you find any JavaScript errors related to Yoast SEO or if there is a conflict with a plugin or a theme, you can create a new GitHub issue for our developers. Please report the issue to a third party developer as well.

    If you didn’t find any conflicts or errors, we think the issue is specific to your site. We’d need to investigate further but are unable to do so on these forums. You can purchase Yoast SEO Premium and receive our Premium email support and we can help you further.

    I’ll follow up with the JS errors I’m seeing via Email.

    Seeing the exact same thing here, very likely same issue as https://wordpress.org/support/topic/yoast-fs-up-the-editor/

    For me, it was a conflict between Yoast and an older version of the Toolset Types plugin.

    Plugin Support jerparx

    (@jerparx)

    Glad to know you were able to figure out the conflicting plugin.
    Does updating Toolset Types to its latest version resolve your issue?
    If the issue persists, please report the issue to the developer of the 3rd party plugin.

    Hello,
    same problem here

    Browser console report Javascript error on wp-seo-featured-image-940.min.js:

    Uncaught TypeError: Cannot read property 'featuredImage' of undefined
        at HTMLDocument.<anonymous> (wp-seo-featured-image-940.min.js?ver=9.4:1)
        at i (load-scripts.php?c=0&load[]=jquery-core,jquery-migrate,utils&ver=5.0.3:2)
        at Object.fireWith [as resolveWith] (load-scripts.php?c=0&load[]=jquery-core,jquery-migrate,utils&ver=5.0.3:2)
        at Function.ready (load-scripts.php?c=0&load[]=jquery-core,jquery-migrate,utils&ver=5.0.3:2)
        at HTMLDocument.K (load-scripts.php?c=0&load[]=jquery-core,jquery-migrate,utils&ver=5.0.3:2)

    Any suggestion for fix is welcome

    Thanks

    Plugin Support amboutwe

    (@amboutwe)

    This thread has been marked as resolved as the original poster found a conflict with an outdated plugin.

    If you are not the original poster and continue to experience a similar issue, please open a new request (if you do not have an open topic for the issue). That way it’s easier for us to match replies with a specific problem. Thanks!

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • The topic ‘Conflict With WP 5.0.3 and Classic Editor’ is closed to new replies.