Support » Plugin: Site Kit by Google - Analytics, Search Console, AdSense, Speed » Completely useless, Adding _gl type of thing on all amp pages

  • iusmanswift

    (@iusmanswift)


    Completely useless, Adding _gl type of thing on all amp pages

    I uninstalled it, issue is still there

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Plugin Support James Osborne

    (@jamesosborne)

    @iusmanswift Sorry to hear you’re unhappy with the plugin. The “?_gl” query parameter you are encountering is a URL parameter for sites using Analytics with AMP. This is normal for Analytics data to be passed via such parameters in AMP URLs. As AMP sites can be served from AMP cache it’s important to use such identifiers to attribute site visits to your own domain.

    You’ll find out more on this below:
    https://support.google.com/analytics/answer/10071811?hl=en

    Note that if you implement Analytics manually – without Site Kit on your AMP URLs, these query parameters can appear. If you want to share your Site URL I’d be happy to check your current setup and provide further advise.

    Plugin Support James Osborne

    (@jamesosborne)

    @iusmanswift Just following up with you to see if you’d like assistance with your site. The query parameter you’re encountering is normal if you’re using AMP. I can check your site setup if you wish to ensure all is working as expected.

    @iusmanswift we have been working on this issue and determined the constant link decoration is a bug upstream in the AMP library. I am working on a fix in https://github.com/ampproject/amphtml/pull/32100 that will resolve this issue.

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this review.