WordPress.org

Support

Support » How-To and Troubleshooting » Comments in 1.3-alpha3

Comments in 1.3-alpha3

  • midrangeman

    @midrangeman

    I just resynced my WP sandbox to the 1.3-alpha3 level and found that comments are no longer being displayed.
    The comments are there … I can edit them using the dashboard … bu thtye are not displayed when the main index or individual pages are displayed.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 22 total)
  • Yes! I have just upgraded from cvs to 1.3-alpha-3 and all my posts says comments(0) , but comments are there throught admin pages.

    I upgraded… no such problems…
    maybe u want to check the coding of index.php?? Maybe they changed the functions..
    (i”ve been upgrading with every alternate nightly… so… can’t really point out the differences)

    Moderator Ryan Boren

    @ryan

    Try replacing this:
    <?php include(ABSPATH . 'wp-comments.php'); ?>
    with this:
    <?php comments_template(); // Get wp-comments.php template ?>

    Ryan, I do have that in my index file. I also saved the original beta index and wp-comments files and tested with them -but no go. I’ll keep hacking away at this, but if you or anyone else has another idea or two they won’t go unheeded while I press on 😉

    Would other 1.3 beta users test something for me (which may be totally unrelated)? Under Options|Discussion are “Allow link notifications…” and “Allow people to post comments…” showing a check mark on update of options?

    I think if you de-select them you will not be able to “get them back” without doing it manually. In any event, I submitted a bug report with a klunky fix that worked for me.

    midrangeman

    @midrangeman

    Ryan:
    I assume the modification you are suggesting is to index.php … which already has the “<?php comments_template();” statement.
    david

    Beel, both default_values are set to open in my nightly 9/7, but nevertheless all new postings have comments and pingback set to closed.

    Beel, thanks for the SQL command above. I almost freaked out when all of my comments disappeared, but that did the trick.
    As per your other question, after updating the Discussion option page, I lose the checks on those two options no matter what I do. The first one (“Attempt to notify…”), however, can be set and unset.

    My guess is that the reason for all my posts showing up with pings and comments closed is a change to xmlrpc.php because when I use the web-interface I can change those back to open, but with desktop applications like ecto that use xmlrpc it doesn’t work. I don’t remember exactly when it started but I guess it was 8/26 or smth.

    I have modified template as rboren said.
    I have modified option table 56-57 to “open” as Beel said.
    I have run wp-admin/upgrade.php many times.
    But I continue with “Comments (0)” at my site http://www.pilas.net
    Can you, please, explain me in simple words what steps I need to follow to have comments again? (my language it is not English and perhaps I do not understand all tips).

    Tks, Beel. I have just check wp_comments table and I confirm that comment_approved is set “1”. But I continue with Comments(0)

    Thank you, Beel.
    Each one of previous comments has comment_aproved=2 in comments table. Yours has 1. Ok, I change all of them to 1. Now all comments are there again!!.
    If I modify template as rboren said http://wordpress.org/support/6/12311#post-73577 I lost my complete comment section under posts, then I leave the previous include statement.

    I was just typing a response, out of curiousity what was wrong? update of wp-comments.php?

    I hadn’t been as vigalant against replacing the <?php include(ABSPATH . ‘wp-comments.php’); ?> as I should have been.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 22 total)
  • The topic ‘Comments in 1.3-alpha3’ is closed to new replies.