WordPress.org

Forums

Comment notification emails stopped (6 posts)

  1. jimseven
    Member
    Posted 7 years ago #

    Just upgraded to 2.3.1 from 2.3 and for some reason it has stopped e-mailing me new commemts. Boxes are ticked, contact forms work, but no mails.

    Have read other threads on similar topics but they didn't help. Any ideas welcome.

  2. skeezicks
    Member
    Posted 7 years ago #

    I have the same problem. I have to use the WPAdmin to see if any comments are pending.

    Thought it was just a peculiarity on my system (although there's nothing peculiar about my system) but apparently I'm not alone.

    I just looked at the WP-xxx.php files at my host and found one named wp-mail.php. I opened it using Code Edit and found a couple of

    (get_option('mailserver_url'

    instances so I guess (I'm no programmer) wp-mail.php needs something out of the database wp-options table.

    I went to that options table and found that the value for "mailserver_url" is my domain name.

    I haven't the foggiest notion how to get mail delivered there. I don't even remember setting anything up for email at that domain. Maybe that's my problem. Maybe it's yours?

    I just noticed a shortcut on my desktop that I named "BH Webmail cPanel" so evidently at some time or another I did go through some sort of email setup process. Anyway I clicked the shortcut and found an option for email forwarding in the window that opened so I entered a forwarding email address. Later I'll post a comment and see what happens.

    Before I closed that window to continue with this reply, I noticed that the two images named "Horde" and "Squirrel" were links. So I clicked the "Squirrel" link and lo and behold I was taken to another screen where I learned I had no new email. Well that's at least a step in the right direction. Now I know how I can open my Squirrel mail, whatever that is.

    Then I clicked the "Horde" link and found another and more comprehensive-appearing email applet. Unfortunately, it also contained no emails.

    So WP 2.3.1 sure didn't send any comment notification to either of those email addresses.

    And that little experience revealed another layer of the onion - How does one specify which of the two email to use? Horde? Squirrel?? Guess I'll have to tune in next week same channel same time to find out...

  3. Branch
    Member
    Posted 7 years ago #

    I am also having this problem, after upgrading to 2.3.1. If anyone has found anything about why this is happening or how to fix it, that would be really, really helpful.

  4. lexhair
    Member
    Posted 7 years ago #

  5. ssetd
    Member
    Posted 7 years ago #

    My problem was solved, thanks to a post from "foolswisdom" (I believe that's the moniker) on another one of the several threads on this issue.

    All I had to do was add an email address to my domain: wordpress@(mydomain). Foolswisdom also gave an alternate way to fix this, via code. If I can ever find that thread again, I'll leave a thank you note. Mine is working again, thanks to that little fix.

  6. bittbox
    Member
    Posted 7 years ago #

    Adding wordpress@mydomain.com doesn't work. Any other ideas?

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic