Support » How-To and Troubleshooting » Cloingin my WP site locally

Cloingin my WP site locally

  • I have a WP site and I want to clone it to install locally on my computer. I got about 98% of it working. I downloaded all the WP files. Exported my database, edited the SQL with refrences to my new URL. Just about everything loads ok.

    1. I can’t log it. Says I don’t have the right privileges.
    2. The side bar doesn’t load. All I see is a error: Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, boolean given in C:\inetpub\wwwroot\……\wp-includes\widgets.php on line 858
    3. I editied the wp-config file with proper info.

    Ant ideas of what I could look a t to fix this. I think once I can log it it will solve some of the other issues.

Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)
  • Sorry.. I meant cloning.



    Forum Moderator

    Thanks. That is where I got all the info to move it to begin with. I got most of it working, the URLs and images etc. Just the login is not working.



    Forum Moderator

    Then something must have gone wrong during the move. You might want to re-check the steps again.

    Well there are two moves going on. I moved the URL. It was pointing to a folder ../new/ and this is on line and working. So I took the files and database, and SQL (updated the URL and links before importing) from this and installed it on my home computer (localhost).

    I compared the source code on my local version and my online version. Its not loading all the plugins and style sheets. Just about all of them but the inline styles.

    /wp-content/plugins/jquery-lightbox-for-native-galleries/colorbox/wp-content/plugins/flickr-gallery/flickr-gallery.css?ver=1.5.2′ type=’text/css’ media=’all’ />
    /wp-content/plugins/flickr-gallery/flightbox/jquery.flightbox.css?ver=1.5.2′ type=’text/css’ media=’all’ /wp-content/plugins/wp-e-commerce/wpsc-core/js/thickbo

    Still can’t figure what it can be. It might be a htaccess file. Or what about those

    Another thing I found was strange. I downloaded the wp-config on the online version of my site. Wanted to compare them. Both values below were the same. That makes no sense.
    define(‘DB_NAME’, ‘xxxx’);

    /** MySQL database username */
    define(‘DB_USER’, ‘xxxx’);

    Ok I almost got it working.

    Used a different database name on local computer.


    and also used ‘root’ as my login in the wp-config file.
    But logged in with the main user and password for full access.

    Now I can’t find why the widgets in the sidebar won’t load.

    Seems the widgets get lost also when you change themes. I temporarily changed the them and changed it back on my online version and the widgets moved over to the inactive sections. I noticed they were there and dragged them back. Wish I could figured how to keep them when I transfer back and forth to my local version.

    I’m having some problems with this, as well. It’s disappointing that Bloke didn’t get more responses to this call for help.

    I will post a more detailed statement of my problems and things I’ve tried to fix it to see if that doesn’t generate more responses.

    Wheatstate, I got it working. I am sure each template works differently. What I was not paying attention to, was the top list of widgets (available widgets) if you drag them there they remove all the settings. Also on the bottom is a set where they stay and keep their settings. I am not 100% sure, but I think there were there I just didn’t know it. Also alot of mine don’t have titles, just say “text” with allot of code in them. I am still curious where this data gets stored.

Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)
  • The topic ‘Cloingin my WP site locally’ is closed to new replies.
Skip to toolbar