Support » Plugin: wp-Typography » Class ‘DOMImplementation’ not found

  • Resolved cmeeren

    (@cmeeren)


    I recently upgraded my server distribution, and after upgrading I get the following error whenever wp-typography is installed (from my experimentation it seems it doesn’t even have to be enabled). Do you know what could be wrong? Google did not turn up anything that helped me solve the problem.

    <b>Fatal error</b>:  Uncaught Error: Class 'DOMImplementation' not found in /var/www/relativisticramblings.com/wp-content/plugins/wp-typography/vendor/masterminds/html5/src/HTML5/Parser/DOMTreeBuilder.php:169
    Stack trace:
    #0 /var/www/relativisticramblings.com/wp-content/plugins/wp-typography/vendor/masterminds/html5/src/HTML5.php(170): Masterminds\HTML5\Parser\DOMTreeBuilder->__construct(false, Array)
    #1 /var/www/relativisticramblings.com/wp-content/plugins/wp-typography/vendor/masterminds/html5/src/HTML5.php(98): Masterminds\HTML5->parse(Object(Masterminds\HTML5\Parser\StringInputStream), Array)
    #2 /var/www/relativisticramblings.com/wp-content/plugins/wp-typography/vendor/mundschenk-at/php-typography/src/class-php-typography.php(231): Masterminds\HTML5->loadHTML('<!DOCTYPE html>...')
    #3 /var/www/relativisticramblings.com/wp-content/plugins/wp-typography/vendor/mundschenk-at/php-typography/src/class-php-typography.php(149): PHP_Typography\PHP_Typography->parse_html(Object(Masterminds\HTML5), 'Body', Object(PHP_Typography\Settings in <b>/var/www/relativisticramblings.com/wp-content/plugins/wp-typography/vendor/masterminds/html5/src/HTML5/Parser/DOMTreeBuilder.php</b> on line <b>169</b><br />

    The error was only visible on the public page, not the admin page.

    Thanks!

    • This topic was modified 1 year, 9 months ago by cmeeren.
    • This topic was modified 1 year, 9 months ago by cmeeren.
    • This topic was modified 1 year, 9 months ago by cmeeren.
    • This topic was modified 1 year, 9 months ago by cmeeren.

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 2 replies - 16 through 17 (of 17 total)
  • Plugin Author pepe

    (@pputzer)

    I’ve got really no clue what the issue could be, but it looks like the DOM extension is not working correctly. Stackoverflow answers suggest the following workarounds:

    • Removing the xdebug extension.
    • Changing the load order of PHP extensions (e.g. moving dom.so up or down).
    • Reinstalling PHP.

    Thank you for taking time to help me investigate this. It seems it’s something on my end, then. If/when I solve it, I’ll get back here and post what I found out.

Viewing 2 replies - 16 through 17 (of 17 total)
  • The topic ‘Class ‘DOMImplementation’ not found’ is closed to new replies.