Support » Fixing WordPress » Child theme's visual editor formatting tools not working

  • marymaru

    (@marymaru)


    Hi. I’m working with a child theme based on twentyten. I created new styles in a child style.css file for these header tags: <h2> and <h3>. When I use the drop down menu in the visual editor to select one of these heading styles to format selected text, I get one of two results: either nothing happens at all, or any line breaks before and after the selected text get deleted and the heading tag does not get applied.

    Any tips on what could be causing this? Thanks.

    I’m using WP 3.5.2, BTW, and have tried with both Safari and Chrome.

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • WPyogi

    (@wpyogi)

    A link to your site would be useful.

    marymaru

    (@marymaru)

    Here it is…this page is on a separate installation of WordPress from the rest of the site. It’s in test mode and not reciprocally linked or officially published.

    Careers

    WPyogi

    (@wpyogi)

    This CSS is setting that size:

    h3, *:-moz-any(article, aside, nav, section) *:-moz-any(article, aside, nav, section) h1 {
        font-size: 0.9em;
        font-weight: bold;
    }

    line spacing here:

    #content h3 {
        color: #009999;
        font-weight: bold;
        line-height: 1em;
    }

    Are you using Firebug to look at what CSS is “working”?

    marymaru

    (@marymaru)

    Yes, and that’s exactly the styles I want applied when using the <h3> tag.

    The problem is when I’m in the Visual Editor in WordPress, the drop down menu that allows me to choose that tag doesn’t actually apply that style. It either does nothing at all, or simply deletes any line breaks before and after whatever text I’ve selected.

    I’m trying to set this up for a client to be more independent, and not being able to use that drop down menu is a problem. Any ideas why the menu isn’t working?

    Thanks.

    marymaru

    (@marymaru)

    BTW, I use firebug and the developer tools in Chrome to check CSS to see what’s working.

    WPyogi

    (@wpyogi)

    Have you tried deactivating all plugins to see if any are causing that problem?

    marymaru

    (@marymaru)

    I deactivated the one plugin running…WordPress Importer…and still had the same issue. Anything else to try? Thanks.

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • The topic ‘Child theme's visual editor formatting tools not working’ is closed to new replies.