WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WooCommerce - excelling eCommerce
Checkout broken after 2.1.3 update (26 posts)

  1. whereskarlo
    Member
    Posted 1 year ago #

    My checkout page doesn't load after I upgraded to version 2.1.3. My website is http://asiavape.co Any ideas why it would do that?

    https://wordpress.org/plugins/woocommerce/

  2. Mike Jolley
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    It's loading for me.

  3. whereskarlo
    Member
    Posted 1 year ago #

    Yeah, you can close this thread. I also was able to vpn into the page and also over mobile network. It seems to be a local issue somewhere in thailand but at least its not a WooCommerce problem.

  4. rebeccagt17
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have the same problem. I used Mystile theme. I restored it to the old version. I just wonder how we can check the new update version is compatible with other plugins or themes?

  5. whereskarlo
    Member
    Posted 1 year ago #

    How do you revert to a previous version of WooCommerce @rebeccagt17 ? I only have the issue with the checkout page and everything else loads fine. The problem wasn't there before the 2.1.3 update.

  6. pablishe
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have my checkout page with loading problems after upgrade version 2.1.3

    Plase add a product and the go to
    http://invictasportswear.cr/realizar-pedido/

    Do you have any idea?

    Thanks

  7. aaronkine
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have the same issue with Woo 2.1.3 update. The bottom of the checkout page never loads... I see it loading and the bottom section looks fadded out and i cannot click the "place order button".

    go here... choose a ticket then proceed to checkout page.
    http://nprnstaging.wpengine.com/pfe/

  8. aaronkine
    Member
    Posted 1 year ago #

    I had to revert back to version 2.1.2 which works fine. I hope this forum is updated with a Fix soon.

  9. pablishe
    Member
    Posted 1 year ago #

    aaronkin, how do you go back to 2.1.2 version?

    Thanks

  10. indyjake
    Member
    Posted 1 year ago #

    same problem here. I had to revert to 2.1.2. pablishe, download the 2.1.2 version here: http://wordpress.org/plugins/woocommerce/developers/

    Extract the woocommerce folder, ftp into your site, rename the current folder on your site to something like woocommerce213 and ftp it up the old version.

  11. pablishe
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thank you indyjake. My site works again.

  12. indyjake
    Member
    Posted 1 year ago #

    no problem friend. glad it's working again.

  13. whereskarlo
    Member
    Posted 1 year ago #

    Update:

    I did some research about this and found that /checkout does load but the latency is huge and load time is over 30 seconds. For all other pages it is instant.

    Setting up a VPN with Tunnelbear suddenly made my /checkout accessible. But connection from Thailand results in 30 second load times. All other pages are instant.

    I did some analysis with Chrome under the Network tab and also Audit tab and found that certain resources on Checkout take very long to load and some result in multiple 500 errors.

    I wonder if this issue only is present for people who host far away from their current location but there seems to be some connection on the /checkout page that was added in 2.1.3 that causes this.

    I am about to downgrade to 2.1.2 again and I think this will go away.

  14. whereskarlo
    Member
    Posted 1 year ago #

    I wasn't able to simply rename the 2.1.3 version and letting 2.1.2 be called "woocommerce" because it gives me a redirect loop. How do you actually downgrade to 2.1.2 without a redirect loop?

  15. monicafcp
    Member
    Posted 1 year ago #

    I am also having similar problems with 2.1.3, but 2.1.2 was already unreliable.

    2.1.2 was giving me several 404 error pages, even flushing the permalinks repeatedly (what solves this issue on 2.1.2?)

    Now tried 2.1.3 and having infinite loading times.

    Any ideas, please?

    http://www.chocolatesimportados.com

    Thank you.

  16. monicafcp
    Member
    Posted 1 year ago #

    I was not able to rename the plugins, so I just deleted the 2.1.3 woocommerce I had and uploaded the 2.1.1 in its place. (I had a backup copy of everything before, just in case it went wrong)

    The shopping cart seems to work fine with 2.1.1, but now my PayPal is not working, instead of charging in my website's currency, it charges the same figure, but in dollars :/

  17. monicafcp
    Member
    Posted 1 year ago #

    Found the problem, "WooCommerce Custom Currencies" plugin was messing with the currencies. Just deactivated it and worked well.

  18. whereskarlo
    Member
    Posted 1 year ago #

    monicafcp do you have a caching plugin or have you installed varnish or memcached? Maybe you are serving old pages.. try to purge your cache and see if it helps.

  19. Julian Palomares-Ramos
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thank you indyjake. My site works again after being down for 4 days.
    It is working again. will not touch 2.1.3 ever again, maybe a later release, but that one broke my site :(
    Thanks for posting here.
    all I did to fix was to down load the version 2.1.2 as suggested by indyjake.

    http://wordpress.org/plugins/woocommerce/developers/

    Extract the woocommerce folder, ftp into your site, rename the current folder on your site to something like woocommerce213 and ftp it up the old version.

    http://www.downirishroads.co.uk

  20. Mike Wood
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi All,

    Same issue as above so I reverted back to a backup I had made just before changing version, but ill give a little more detail.

    I upgraded from version 2.0.20 to the latest 2.1.3 (my bad for not keeping up to date)
    Completed the upgrade of data/db.

    After the upgrade, during the checkout process the payment gateway(s) were faded out with a loading symbol in front, so that the payment gateway cannot be selected or the "Place order" button clicked.
    This didn't seem to change if I stayed on the page for a minute.
    I only have one payment gateway: PayPal (redirect method)
    If I added a coupon of 100% cart value so I didn't need a payment gateway then, there was no issue and I could click "Place order".
    If I manually removed the faded div over the payment gateway (using chrome inspector) then I could click "Place Order" and it would proceed to PayPal as usual.
    I could still click pay an order in "my account" and it will redirect me to PayPal.

    Any suggestions?
    Did I miss a major update between the versions I jumped (it didn't look like that from the change log)

    I obviously need to keep this site up to date, so any suggestions would be greatly appreciated.
    If you have any questions, just ask.

    Kindest Regards
    Mike Wood

  21. doremido
    Member
    Posted 1 year ago #

    Try to temporary rename review-order.php in your /themes/your-theme/woocommerce/checkout

    After that default woocommerce file is load and work for me.

  22. Mike Wood
    Member
    Posted 1 year ago #

    Ill try that tonight when there is less traffic on the site.

    Thank you for your reply.

  23. whereskarlo
    Member
    Posted 1 year ago #

    You would only have that in your theme folder if you made a child theme of woocommerce. Are you referring to temporarily renaming the file in plugins/woocommerce/templates??

  24. Mike Wood
    Member
    Posted 1 year ago #

    no, do not change anything within the plugins/woocommerce/templates,
    I believe he is suggesting that my template of
    /themes/your-theme/woocommerce/checkout/review-order.php
    is corrupting the Woocommerce gateway view.

    Having redone my searches for the problem with the versions that I missed rather than this one.

    It seems that ver 2.1 has caused the issue for me, Where the template files have changed.
    Here are a couple of basic articles on the matter:
    http://speakinginbytes.com/2014/02/woocommerce-2-1-outdated-templates/
    http://scottbasgaard.com/woocommerce-2-1-please-debug-template-overrides/

  25. tenfosolutions
    Member
    Posted 12 months ago #

    I had the same problem as Mike Wood. I didn't keep up with each little update either and skipped some updates in between. My checkout page just keeps circling and stuck after updated to 2.1.3. I reversed back to 2.1.2. Checkout page works fine now.. sigh... can't believe it. Just hope that this problem won't happen again when update to a future version such as 2.1.4. Come on WooCommerce!

  26. jinsley8
    Member
    Posted 10 months ago #

    I found a better, simple fix for this using woocommerce 2.1.7. I was going crazy with this for 2 days not being able to get my checkout to work. The ajax loading was continuously loading.

    If you use Chrome and inspect the page, go to the console. You see this error "The page at 'https://www.mydomain.com/checkout/' was loaded over HTTPS, but displayed insecure content from 'http://www.mydomain.com/ajax': this content should also be loaded over HTTPS."

    I use WordPress HTTPS plugin to handle HTTPS on my site. So just add '/ajax' (without the ') to the URL filter in that plugin. Issue is resolved.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic