Support » Plugin: Contact Form 7 » CF7 forms not submitting

  • Resolved sofrlowi

    (@sofrlowi)


    ISSUE:

    Both of my CK7 forms have stopped submitting data. Every time I try to submit using ANY form I’ve created, I get the following error:

    “There was an error trying to send your message. Please try again later.”

    It started happening spontaneously, with no changes made from me. I’ve tried reverting to the previous version (5.05 I think), no changes.

    I’ve seen other threads from folks saying this was an issue for them as well, but I haven’t seen anything that actually worked.

    I’m going to replace the Newsletter form with a ConvertKit embed, but my Contact form is still affected so I’ll have to use another plugin in the meantime.

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • “There was an error trying to send your message. Please try again later.”

    Is the error border color orange or red?

    The orange error border indicates reCAPTCHA v3 is not working correctly on your site.

    This can occur if you’ve:

    • previously used reCAPTCHA v2 with CF7
    • updated to CF7 5.1.1 or newer and
    • not changed your previous reCAPTCHA v2 keys to reCAPTCHA v3 keys at Contact > Integration.

    Ahhh, the border is indeed orange, and I’ve replaced the reCAPTCHA v2 with v3, thinking that would help the issue. What should I do at this point?

    If you’ve registered correctly for reCAPTCHA v3 (by following the instructions at reCAPTCHA v3) & it’s working, you should now see the reCAPTCHA Privacy badge displayed at the bottom of every page on your site (not just the pages where you’ve got CF7 forms).

    recaptchaV3-privacy-icon.png

    If the reCAPTCHA badge is not showing, this shows that reCAPTCHA v3 is not working on your site.

    funsail

    (@funsail)

    contact form 7 reCAPTCHA v3 never works:
    https://wordpress.org/support/topic/cf7-recaptcha-v3-there-was-an-error-trying-to-send-your-message/

    I have the reCAPTCHA v3 badge on my form, doesn’t matter. I have a form with just 1 name field, doesn’t work.

    Oops, I guess my post last night didn’t go through. So, the issue was the domain on reCAPTCHA! I had entered it as “http://www.domain.com” as opposed to “domain.com” (habit).

    I was going crazy, because literally everything else was looking fine. Maybe this will work for someone else, too, but it sounds like there are a variety of potential causes. This was mine though.

    So, the issue was the domain on reCAPTCHA! I had entered it as “http://www.domain.com” as opposed to “domain.com”

    This is a common mistake – the Google UI is not very clear on this.

    @funsail – see I have the same problem! Can I just reply to someone else’s post with “Me too”?.

    If you are willing to create a new question, which details your issues, somebody will likely be able to help you there.

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.