Support » Plugin: WooCommerce » Certain variable products links broken

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 19 total)
  • Plugin Author Mike Jolley

    (@mikejolley)

    Are you using a plugin to view product_variations? WooCommerce does not show variations in the catalog standalone out of the box.

    I am using the Kleo theme. It worked for these exact same products previously, and it is currently working for other variable products such as:

    https://www.ibogainealliance.org/shop/apparel/ibogaine-t-shirt-mens/
    and
    https://www.ibogainealliance.org/shop/tepoztlan-2016/room-board/individual-meal-tickets/

    Plugin Author Mike Jolley

    (@mikejolley)

    Hmm. Is room-board a category then?

    If you remove %product_cat% from permalinks is it any different?

    Does this product have variations with prices etc https://www.ibogainealliance.org/shop/tepoztlan-2016/room-board/conference-shared-dorm/

    Thanks for responding.

    I checked and it doesn’t change anything. “room-board” is a subcategory of “tepoztlan-2016”. There are currently two functioning products in the same subcategory:

    https://www.ibogainealliance.org/shop/tepoztlan-2016/room-board/individual-meal-tickets/

    https://www.ibogainealliance.org/shop/tepoztlan-2016/room-board/meal-plans/

    Plugin Author Mike Jolley

    (@mikejolley)

    Do the permalink test. You can restore them back once confirmed if that is your issue.

    Hi Mike.

    So before I tried removing %product_cat% from the custom permalink and that did not work.

    So I tried setting it to default.

    The problem that I see now is that it is not updating the links from my template. But either way my problem is not solved because I have extensively linked to the product using the custom permalink structure: /shop/%product_cat%

    It was also working previously and then stopped unexpectedly.

    Plugin Author Mike Jolley

    (@mikejolley)

    The problem that I see now is that it is not updating the links from my template. But either way my problem is not solved because I have extensively linked to the product using the custom permalink structure: /shop/%product_cat%

    After changing permalink settings, you should edit the product in the backend and click the ‘view’ link. This will take you to the correct URL.

    Also, if you’ve been hardcoding URLs you may want to check it matches the URL of the product when viewing from the backend.

    So I can’t use a standard setting for custom permalinks?

    I don’t understand why this stopped working.

    I’m hardcoding links from other websites and other sections of the site to go to that product. I should be able to do this, no?

    I don’t want to use the default permalinks settings…

    Plugin Author Mike Jolley

    (@mikejolley)

    I wasn’t telling you to switch permanently – just to see if thats the issue here.

    > I’m hardcoding links from other websites and other sections of the site to go to that product. I should be able to do this, no?

    if the links change, e.g. you change product category, not its not going to work. The link will change.

    Ok, well I tried switching to the default permalink structure, and was planning on setting up referral links for all the incoming links to the new structure. However, when I go to edit product the permalinks there have not changed to default, they are the same as before.

    The only way I can access the products on the front end is to figure out what the new link would be manually. So this seems to show me that the issue is not theme related. I had to switch back to my custom structure, but I still cannot access some of the most important products in my shop and I’m spending hours a day with people on the phone trying to use it… This is a huge pain.

    Plugin Author Mike Jolley

    (@mikejolley)

    The only way I can access the products on the front end is to figure out what the new link would be manually.

    I don’t understand. If you edit the product in the backend, there is a ‘view’ button and the actual product link is shown.

    Yes, but when I updated the permalinks those are unchanged.

    Plugin Author Mike Jolley

    (@mikejolley)

    Odd, those update instantly for me. Under the post title you’re looking right?

    Yes, that’s what I’m looking at. It’s confusing for me too why they are not updating.

    Plugin Author Mike Jolley

    (@mikejolley)

    Just confirmed on my own install, if I go to settings > permlinks, it changes the shown permalink when editing posts and products.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 19 total)
  • The topic ‘Certain variable products links broken’ is closed to new replies.