WordPress.org

Forums

Participants Database
[resolved] Certain entries all of sudden causing trouble (6 posts)

  1. rwilki
    Member
    Posted 1 year ago #

    Amazing plugin. Until recently, I've had no trouble with the plugin. As of yesterday, certain text entries cause the form to choke and not submit or even throw an error.

    I have a certain text field (that I have set to required) but with no regex or other requirements. When a specific combination of a # sign, number, and letters are together, the form does not process. But, it's such a random combination, I can't figure out why or what's tripping the problem.

    I still need to update to 1.5.4.9 as I'm using version 1.5.4.7. I was thinking that maybe the field in the database table has gotten messed up, but I'm afraid to remove it and replace it as I would lose all of my current records.

    Any thoughts?
    Thanks,
    Bob

    https://wordpress.org/plugins/participants-database/

  2. xnau
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Without knowing the text entry that is triggering the problem, I can only guess. All user input is "sanitized" to prevent malicious code from getting processed by the plugin, and the particular characters involved may be getting filtered out.

    By "choke" what do you mean, exactly? What are you seeing? Not a validation error? Anyway, with more detail, I may be able to see what's happening.

  3. rwilki
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks Roland. I thought it might be a sanitizing issue but I'm not sure.

    By choke, I mean the form just refreshes to a blank state and no missing field errors show up. It's as if nothing was entered.

  4. xnau
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Well, if you can, post the exact character sequence that triggers the problem so I can reproduce it and see if there is a bug.

  5. rwilki
    Member
    Posted 1 year ago #

    Just sent you an email because the character sequence is someone's name. I will publish the fix and resolution upon our review.

    Thanks!
    Bob

  6. rwilki
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks to your help, everything is working right. As you suspected, some words in the character sequence were tripping the mod security filters with my host. I contacted the server techs and they've made some adjustments.

    Everything is fine now!

    Thanks so much... Best plugin around!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

  • Participants Database
  • Frequently Asked Questions
  • Support Threads
  • Reviews

About this Topic

Tags

No tags yet.