Support » Plugin: WooCommerce » Category Image not showing up consistently

  • Resolved jayma19

    (@jayma19)


    I have installed WooCommerce version 3.2.6.
    I created a bunch of virtual products.
    I loaded images for most but not all virtual products.
    I also loaded images for each of the six categories.
    However, out of the six categories I created, only one category page is actually showing up with its category image. All the other category pages are showing the virtual products assigned to them but not the category image….??
    I have looked everywhere I can think of and no cigar.
    The inconsistency is puzzling.
    Any help would be greatly appreciated.

    Jay

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • Have you tried the plugin Regenerate Thumbnails!

    In my store I’ve lost all images from all the categories but also the products in overview.

    Image still shown on single product.

    With Regenerate Thumbnails I got images back for the products. I’m still at a loss when it comes to the categories.

    Thank you hedburgaren,

    This is the first suggestion anyone came up with.
    My issue seems to be limited to category images.
    The product images are showing up fine.

    Thank you again

    Jay

    I solved my own problem.
    Appearance – Customize – WooCommerce.

    Image settings were set to a ratio that gave them a height of 0 px. I changed settings to 1:1 and regenerated thumbnails (using the plugin I mentioned before).

    Thank you hedburgaren, it works on main shop page
    Image

    But on product page i have this issue
    Image Second image

    How do you use THumbnails Regen?

    I never used this plugin and i’m afraid. Can you give me a short guide? Thank you

    • This reply was modified 1 year, 4 months ago by  grifas.

    @grifas Great to hear that someone else was helped by this!

    You install the plugin (https://wordpress.org/plugins/regenerate-thumbnails/) as any other plugin.

    Then go to Appearance -> Customize -> (from menu on your left side) WooCommerce -> Product images.

    For my site I have selected the 1:1-ratio, which will give square images.

    Publish the settings and go back to the main admin panel.

    Then you go to Tools -> Regenerate Thumbnails.
    There is a checkbox: “Skip re-creation of existing thumbnails with correct size”. Then you should have two buttons:
    1 (on the top). Will recreate all attachments.
    2 (on the bottom). Will only recreate a sertain numer of images.

    Below these buttons you can also see all the registered thumbnail sizes. You should have a couple of thumbnails starting with “woocommerce_” and couple of others with “shop_”.

    The Regenerate Thumbnail is a great tool to have and to use!

    Maybe the 1:1 ratio isn’t the perfect setting for you. There’s really only one way to know – try it. If everything looks like an eaten chicken kebab – change the settings again, run the regen thumbs-tool …

    Good luck! 🙂

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • The topic ‘Category Image not showing up consistently’ is closed to new replies.