Support » Plugin: WP Video Lightbox » Caption Link Not Working in WooCommerce Gallery

  • Resolved Cliff

    (@drrichbunk)


    I’m trying to put the link into the caption of a WooCommerce gallery image.

    I’ve tried this with both the shortcode (which does process correctly) as well as just the bare link (with the rel=”wp-video-lightbox”) but the link doesn’t open in the lightbox — it just goes to the YouTube page for the video.

    Any ideas why this might be happening?

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • Plugin Support mbrsolution

    (@mbrsolution)

    Hi, can you share the shortcode and the bare link you tested.

    Thank you

    Sure,

    Bare link:
    click here

    Shortcode:
    [video_lightbox_youtube video_id=”0We-eR4RiNU” width=”640″ height=”480″ anchor=”click here”]

    The link is in an image caption, and the lightbox works fine when I place the image with caption on a page using “Add Media”.

    The lightbox doesn’t work when I add the image to a WooCommerce gallery. The link just opens up the YouTube page.

    I imagine that this is related to the rel=”wp-video-lightbox” part of the link. Any ideas why that might not be working inside of a WooCommerce image gallery?

    Thanks for your help with this!

    Plugin Support mbrsolution

    (@mbrsolution)

    Hi, I have not tested this myself, so I am just sharing a theory of mine. I would say there is a conflict between both plugins.

    Kind regards

    Thanks for the reply!

    It turns out that I’m using a custom plugin for the WooCommerce gallery, so I can different galleries for each product variation. I got in touch with that plugin developer to see if he could help getting the gallery caption YouTube link to open in a lightbox, and this was his response:

    ——
    Unfortunately there aint much I cant do there. What you want will not work because the element is added dinamicly to the DOM and it’s not loaded on page load. Meaning that WP Video Lightbox will not find this new element added and for that reason will not trigger the Lightbox.

    You have to somehow make WP Video Lightbox detect new DOM elements.
    ——

    I’m not asking you to write any code for me, but can you point me in the right direction for how I could get WP Video Lightbox to detect new DOM elements?

    Thanks!

    Plugin Support mbrsolution

    (@mbrsolution)

    Hi, I have submitted a message to the developers to investigate further this issue.

    Thank you

    Plugin Author mra13

    (@mra13)

    That won’t work with our plugin unfortunately as we use a standard library for it. That library won’t be able to handle dynamic elements where you need lightbox on that dynamic element.

    Okay, thanks for looking into it!

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • The topic ‘Caption Link Not Working in WooCommerce Gallery’ is closed to new replies.