WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Cant see theme in Admin Panel (9 posts)

  1. deejayspinz
    Member
    Posted 1 year ago #

    I was looking around my themes in the control panel and noticed that I no longer see settings etc for my current active theme (Constructor). My site is working fine using the theme, and the folder is there along with about 7 other themes, but I only see the 7 themes in the themes section. I discovered this while playing with a sandbox version of my site. I wanted to see how it looked with another theme before committing and found that I could not change it back to constructor as it did not show in the thumbnails presented. Any ideas?

  2. deejayspinz
    Member
    Posted 1 year ago #

    Update: I found that when I click on Themes on the toolbar, the screen quickly shows the active theme (constructor) at the top left and I see the theme count = 11, but within a second, it refreshes and the active theme is no longer there and the count is 10. It is as if WP is filtering out showing the active theme in this section. When I choose customize, I can see constructor.

  3. esmi
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    Can you replicate the problem using the default Twenty Fourteen theme with all plugins deactivated?

  4. deejayspinz
    Member
    Posted 1 year ago #

    I am reluctant to turn off all plugins after reading other nightmares folks had when doing the same. Is there another way to test this?

  5. esmi
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    There is no magic bullet in these situations. This is just the start of basic troubleshooting and is a process of elimination deliberately designed to locate the root cause as quickly as possible by first removing the most obvious and common culprits via a series of (often) temporary steps.

    Your theme & plugin settings are saved in your database and should be retained for future use.

  6. deejayspinz
    Member
    Posted 1 year ago #

    Ok. I'll give it a try and report back.

  7. deejayspinz
    Member
    Posted 1 year ago #

    Just did it. Disabled all plugins, switched theme to 2014. Result:
    - site shows 2014
    - Appearance shows 2014 as active theme.
    - Themes does not show Constructor theme as an available theme to use. all other themes show.

  8. esmi
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    Sounds like there is a problem in your copy of the Constructor theme. Try deleting that theme and then re-uploading it.

  9. deejayspinz
    Member
    Posted 1 year ago #

    So I deleted the theme and reinstalled it, and it still does not show. Im giving up as I think its an issue with the theme (Constructor). One thing I noticed is that Constructor has some files and folders in my Uploads folder, but any other theme seems to keep all its files in the themes folder. I did have some heade4 customization, but figured it would have worked after deleting and recreating.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.