Support » Plugin: Video Background » Can’t get it to work. Partly. tried everything. Help?

  • Hi there! First of all; great plugin!

    Got a question though. I got it working on one site (https://www.eamel.net/blog/), very satisfied with it!, but not on 3 other sites with another kind of theme (The Night Watch theme). One of them is http://photo.eamel.net/.

    The Night Wacth theme is set up as a one column blog and whatever I try, I can’t find out how to get the videoheading replacing the image heading. I even tried all the suggestions made in this support section here.

    I’ve tried, of course, the functions.php code by adding this to it at the bottom:

    __________________________________________________________________________________

    function nightwatch_header_vidbg() {
    echo do_shortcode( ‘[vidbg container=”masthead” mp4=”http://*****.mp4″ webm=”http://*****.webm” poster=”http://http://*****.jpg” loop=”true” overlay=”false” overlay_color=”#000″ overlay_alpha=”0.3″ muted=”false”]’ );
    }
    add_action( ‘wp_footer’, ‘nightwatch_header_vidbg’ );
    __________________________________________________________________________________

    That didn’t work. I’ve changed the containername, using a different header id’s: masthead, #masthead, site-header,.site-header and even ‘header’. None of it helped.

    Then I tried to change the header.php code adding this:
    __________________________________________________________________________________

    <?php echo do_shortcode(‘[vidbg container=”.site-heading” mp4=”http://*****.mp4″ webm=”http://*****.webm” poster=”http://*****.jpg” loop=”true” overlay=”false” overlay_color=”#000″ overlay_alpha=”0″ muted=”false”]’); ?>
    __________________________________________________________________________________
    * for security reasons i replaced the original directories with asterisks, btw 😉

    Guess what; that didn’t function either.

    Last but not least, I’ve added the last code to a custom CSS but that also didn’t work.

    In short; what am I doing wrong? Please help. I like consistency in all of my websites so it would be nice this marvelous video heading would work as nicely as it does on my aformentioned blog 😉

    Keep up the good work (and please forgive me my English; it’s a bit rusty and not my native language)

    • This topic was modified 11 months, 2 weeks ago by  .
Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Anyone?

    Is this support section even active? Or does nobody no the answer to this question?

    Plugin Author Blake

    (@blakedotvegas)

    Hi eamel,

    Thanks for using Video Background.

    For the Video Background on the http://photo.eamel.net/ webpage. Please try setting your container element to “#masthead img” and see if that does the trick! I believe the .gif image was overlaying the video background, causing it not to display correctly.

    Blake

    eamel

    (@eamel)

    Hello, Blake. Thank you for your reply.

    I’m a bit confused since I don’t know where to put the code from your plugin ([vidbg container=”body” mp4=”#” webm=”#” poster=”#” loop=”true” overlay=”false” overlay_color=”#000″ overlay_alpha=”0.3″ muted=”false”]) in the header.php.

    The original code is this:

    <?php
    /**
    * The Header for our theme.
    *
    * Displays all of the <head> section and everything up till <div id=”main”>
    *
    * @package nightwatch
    * @since nightwatch 1.0.2
    */
    ?><!DOCTYPE html>
    <html <?php language_attributes(); ?>>
    <head>
    <meta charset=”<?php bloginfo( ‘charset’ ); ?>” />
    <meta name=”viewport” content=”width=device-width” />
    <title><?php
    /*
    * Print the <title> tag based on what is being viewed.
    */
    global $page, $paged;

    wp_title( ‘|’, true, ‘right’ );

    // Add the blog name.
    bloginfo( ‘name’ );

    // Add the blog description for the home/front page.
    $site_description = get_bloginfo( ‘description’, ‘display’ );
    if ( $site_description && ( is_home() || is_front_page() ) )
    echo ” | $site_description”;

    // Add a page number if necessary:
    if ( $paged >= 2 || $page >= 2 )
    echo ‘ | ‘ . sprintf( __( ‘Page %s’, ‘nightwatch’ ), max( $paged, $page ) );

    ?></title>
    <link rel=”profile” href=”http://gmpg.org/xfn/11″ />
    <link rel=”pingback” href=”<?php bloginfo( ‘pingback_url’ ); ?>” />

    <?php wp_head(); ?>
    </head>

    <body <?php body_class(); ?>>
    <div id=”page” class=”hfeed site”>

    <header id=”masthead” class=”site-header” role=”banner”>

    <hgroup>
    <h1 class=”site-title”>” title=”<?php echo esc_attr( get_bloginfo( ‘name’, ‘display’ ) ); ?>” rel=”home”><?php bloginfo( ‘name’ ); ?></h1>
    <h2 class=”site-description”><?php bloginfo( ‘description’ ); ?></h2>
    </hgroup>

    <nav role=”navigation” class=”site-navigation main-navigation”>
    <h1 class=”assistive-text”><?php _e( ‘Menu’, ‘nightwatch’ ); ?></h1>
    <div class=”assistive-text skip-link”>“><?php _e( ‘Skip to content’, ‘nightwatch’ ); ?></div>

    <?php wp_nav_menu( array( ‘theme_location’ => ‘primary’ ) ); ?>
    </nav><!– .site-navigation .main-navigation –>

    <?php $header_image = get_header_image();
    if ( ! empty( $header_image ) ) { ?>
    ” title=”<?php echo esc_attr( get_bloginfo( ‘name’, ‘display’ ) ); ?>” rel=”home”>
    ” width=”<?php echo get_custom_header()->width; ?>” height=”<?php echo get_custom_header()->height; ?>” alt=”” />

    <?php } // if ( ! empty( $header_image ) ) ?>

    </header><!– #masthead .site-header –>

    <div id=”main” class=”site-main”>

    But where to go from there?

    Really appreciate your help!

    • This reply was modified 10 months ago by  .
Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • The topic ‘Can’t get it to work. Partly. tried everything. Help?’ is closed to new replies.