WordPress.org

Forums

Can't get into admin panel (6 posts)

  1. acohen5276
    Member
    Posted 2 years ago #

    I can't get into my admin panel. Over the past few days, when I would get to the login page, it was slow but it got there. Today, I have either been getting the message from my browser (both Safari & firefox), that the server may be busy and to try again. For a one hour period this afternoon, I was able to get in. For the past 3 hours, I haven't been able to get in at all. If I put in the url in the browser, after a long wait it takes me to the login screen, when I hit login the page goes blank.

    I am getting a bit frantic as I am still relatively new to this, and I need to get into my site. Any help will be very welcome. Thanks!

  2. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    Have you contacted your hosts about this? It could well be a server/hosting issue.

  3. acohen5276
    Member
    Posted 2 years ago #

    I haven't contact my host because I can load my website. Also, I discovered that I can go to my website, click on a post, and get into the admin by "editing" the post. But I can't live with that as a work around. Any ideas?

  4. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    I'd still suggest contacting your hosts in case they have problems on that server. In the meantime try

    - deactivating all plugins to see if this resolves the problem. If this works, re-activate the plugins one by one until you find the problematic plugin(s).

    - switching to the default theme to rule out any theme-specific problems.

    - resetting the plugins folder by FTP or PhpMyAdmin. Sometimes, an apparently inactive plugin can still cause problems.

    - re-uploading all files & folders - except the wp-content folder - from a fresh download of WordPress. Make sure that you delete the old copies of files & folder before uploading the new ones.

  5. acohen5276
    Member
    Posted 2 years ago #

    Thanks, esmi. I just tried calling tech support at my host, per your suggestion. I got a recorded message on the tech support line saying all tech are busy and it hung up. Maybe that's a sign!

    In response, I just tried again, and I was able to get in this time. However, it seemed "jumpy". Maybe there is something wrong at the server.

    Thank you for your suggestions. Before I try or get someone more technically astute than I to try your suggestions, I will wait a bit to see if it's resolved. Thanks again.

  6. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    Maybe that's a sign!

    It could well be. If they are having problems, the techs could literally be run off their feet trying to fix it.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic