Support » Networking WordPress » Can't access the dashboard on new sites/ Multi-domains

  • Resolved carmstrongclark

    (@carmstrongclark)



    Hi,

    Over the past few days I’ve been fighting with Multi-site, and I’ve come across a problem. Once I new site has been created, and I try to use the dashboard function, it looks me back to the main site. I though was going crazy and figured that’s was it was supposed to do, but I now know that it’s not the case.

    Additionally, I am trying to use Multi-site to link two domains together. One domain will host the forum, and the other will act as the main site for content etc. I’m using Domain Mapping currently, but is there a way to get the system to recognise users across both domains. That way users only have to register the one time, and ideally only log in once, rather than twice. I’ve been trying to get my head around it, and am a bit of a novice so any help would be appreciated.

    Here’s the code that I am currently using:
    WP Config:

    define('WP_DEBUG', false);
    //define( 'WP_CACHE', true );
    require_once( dirname( __FILE__ ) . '/gd-config.php' );
    define( 'FS_METHOD', 'direct');
    define('FS_CHMOD_DIR', (0705 & ~ umask()));
    define('FS_CHMOD_FILE', (0604 & ~ umask()));
    
    define('MULTISITE', true);
    define('SUBDOMAIN_INSTALL', false);
    define('DOMAIN_CURRENT_SITE', 'luffit.com');
    define('PATH_CURRENT_SITE', '/');
    define('SITE_ID_CURRENT_SITE', 1);
    define('BLOG_ID_CURRENT_SITE', 1);
    define( 'SUNRISE', 'on' );

    .htaccess

    <IfModule mod_rewrite.c>
    
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ - [L]
    
    # add a trailing slash to /wp-admin
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?wp-admin$ $1wp-admin/ [R=301,L]
    
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
    RewriteRule ^ - [L]
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(wp-(content|admin|includes).*) $2 [L]
    RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(.*\.php)$ $2 [L]
    RewriteRule . index.php [L]
    </IfModule>

    I wont have any hair left if this carries on.

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Moderator Ipstenu (Mika Epstein)

    (@ipstenu)

    🏳️‍🌈 Halfelf Rogue & Plugin Review Team Rep

    Once I new site has been created, and I try to use the dashboard function, it looks me back to the main site.

    Test on another browser. It’s possible your cookies are goofed.

    Domain mapping and true single sign on is … complicated.

    Now, having one account work on both sites is easy. That’s plain Multisite. But the sign on means you need to use https://wordpress.org/plugins/wordpress-mu-domain-mapping/

    Make sure you read the configuration info: https://wordpress.org/plugins/wordpress-mu-domain-mapping/installation/

    Hi Mika,
    I’ve tried it on Mozilla, and cleared all my cookies, yet I still get the same problem. Each time I click the new site dashboard, I am taken back to the dashboard of the main site. I’ve tried a few different things with the htcaccess, but the problem still remains the same. I’ve tried reinstalling multi-site and I don’t think I’ve missed anything.

    Moderator Ipstenu (Mika Epstein)

    (@ipstenu)

    🏳️‍🌈 Halfelf Rogue & Plugin Review Team Rep

    What’s this:

    require_once( dirname( __FILE__ ) . '/gd-config.php' );

    That’s not normal for WP.

    I ended up removing multi-site completely. I think I was way out of my depth. Although I think I’ll give it another shot further down the line, I need to know more about it. Thank you for your help anyway!

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘Can't access the dashboard on new sites/ Multi-domains’ is closed to new replies.