Support » Plugin: Gutenberg Blocks - PublishPress Blocks Gutenberg Editor Plugin » Cannot save changes to an existing Advanced Table

  • I am currently using PublishPress Blocks version 2.10.3.

    When I go into an existing post and edit an advanced Gutenberg block and click “update” button, everything seems to appear to be working. I have no errors in the console. When I got to the page to view the results, I still have the old data. If I refresh the edit page, I end up with the old data again.

    At first I thought this was cache related, but I have cleared cache multiple time on the server and in my browser.

    I was able to replicate the issue with a new advanced table block. I created a new page and a new advanced table block on it and saved. The table was created successfully and I can view the table on the front-end just fine. If I edit the table now while still on the edit screen, the changes I make appear to have worked but do not get reflected on the front-end. If I refresh the edit screen, my changes disappear and I am left with the old original data.

    I hope that helps you troubleshoot the issue.

Viewing 14 replies - 1 through 14 (of 14 total)
  • Plugin Author htmgarcia

    (@htmgarcia)

    Hi @stevenayers63,
    indeed this sounds like a cache issue.

    Would you mind testing in a local site without any cache enabled?

    Regards

    I am experiencing the same phenomenon.
    Once I switched to HTML editing and modified it, it was reflected.
    The table cannot be modified by editing the block.

    For your reference.

    Plugin Author htmgarcia

    (@htmgarcia)

    Please share the HTML from code editor so we can reproduce the same scenario in our end.

    Thread Starter Steven Ayers

    (@stevenayers63)

    @htmgarcia thank you for the quick reply and I apologize for my delayed reply. I did test on local and was able to reproduce the issue without cache involved. I made a video demonstrating the issue and also shows how the issue is inconsistent. I hope this helps.

    Thread Starter Steven Ayers

    (@stevenayers63)

    @htmgarcia just for good measure, I am going through and disabling other plugins and testing to see if there is a conflict with another plugin. I’ll provide an update here soon.

    -Steven

    Thread Starter Steven Ayers

    (@stevenayers63)

    @htmgarcia I am able to replicate the issue on my local (no cache) with all plugins disabled (except for this, one of course) and using the default theme Twenty Twenty-One.

    Plugin Author htmgarcia

    (@htmgarcia)

    Thanks for the detailed information and screencast, @stevenayers63 ! I was able to reproduce the issue in my end.

    We’ll work on a fix.

    Regards

    I’m having this same issue. 🙂 Just came on to post about it and saw this post. I’m looking forward to the fix. I love the plugin!!

    Plugin Author htmgarcia

    (@htmgarcia)

    Hi @guesthollow,
    we’re still working on this issue. We’ll release a fix as soon as possible.

    Thanks for your kind words!

    Thread Starter Steven Ayers

    (@stevenayers63)

    @htmgarcia This issue is not resolved. (I just changed this status back to unresolved)

    I have not seen a release since version 2.10.3 that includes a bug fix for this issue in the changelog.

    • This reply was modified 3 weeks, 1 day ago by Steven Ayers.
    Thread Starter Steven Ayers

    (@stevenayers63)

    @htmgarcia using WP Rollback, I have rolled this plugin back all the way to version 2.3.11 (22 JUN 2020) and the problem still exists.

    I’m not sure if this problem existed back then or that Gutenberg simply changed along the way and broke your compatibility.

    Nevertheless, I am giving up my attempt to implement a temporary solution by rolling back the plugin to an earlier version due to the risk of reintroducing other bugs by using an even further outdated version.

    Plugin Author htmgarcia

    (@htmgarcia)

    Hi @stevenayers63,
    I believe this issue has been there for quite some time. Thanks to this forum topic we are aware of the problem.

    Regards

    Having this same problem… Just curious when/if you expect to resolve this issue.

    Plugin Author htmgarcia

    (@htmgarcia)

    Hi @jdorner,
    we are still working on this issue.

    Regards

Viewing 14 replies - 1 through 14 (of 14 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.