Support » Fixing WordPress » Button code in portfolio project not working

  • Resolved srabadan

    (@srabadan)


    Hi everyone, I am desperately trying to finish my first wordpress website. It’s been pretty smooth so far and I am happy with the result. There are just a few pesky problems that I can’t seem to resolve.

    First up is editing button links in a portfolio project page. The theme I’ve installed contains a codeblock in the portfolio page that creates a button.

    Here is an example of the code opening the theme creators website in a new window. It’s working on this page.

    [button text="Color Separations" align="center" link="url:https%3A%2F%example.net%2Fuser%2Fwithemes||target:%20_blank|"]

    When I try to paste in the code from my color separation page,

    [button text="Color Separations" align="center" link="url:https//example.com/2018_build/?page_id=1816"]

    The button breaks.The button this page with my edit, is broken. What’s up?

    This is my first post here on my first wordpress project. Forgive me if this is in the wrong place or I am not adhering to the rules somehow.

    Thanks!

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • Hello @srabadon!

    Congrats on your first project!

    The first thing I saw was that on your second link, it’s missing the : after https

    I believe it should read `

    [button text=”Color Separations” align=”center” link=”url:https://exanple.com/2018_build/?page_id=1816“]

    Please let me know if that fixes your first issue!

    Hope this helps,
    Kevin

    Thanks Kevin,

    I both copied and pasted your edit and added the colon myself and the button link is still returning a server not found error.

    Hello @srabadan,

    My apologies for not responding sooner, things got a little crazy here!

    I took a look at the one page you have linked again and when I look at the shortcode it shows that the url is http://https/ so I’m wondering if you might be missing the url altogether within the shortcode?

    From what I can see I believe your shortcode should read like so:
    [button text="Color Separations" align="center" link="http://example.com/2018_build/?page_id=1816||target:%20_blank|"]

    You will just need to replace the example.com with your website.

    Hope this helps!
    If you’re still having an issue afterwards, would you be able to let me know what plugin/theme you are using for the button shortcode?

    Thanks,
    Kevin

    Hi there Kevin. Thanks for your continued help with my problem. I really appreciate this.

    I have again tried typing and copy/pasting your solution into the button code and I am still getting a dead button. I am using the Hellen theme for the project and have been able to add buttons to other pages in the site using widgets in the pagebuiler tool. They are working fine.

    I am sure the problem lies in HOW I am making the edit to the button code in the project pages. I have been manually writing in the new addresses for the buttons that seems like it should work but I suspect I might be missing a step somewhere.

    Steve.

    Hi again @srabadan

    Looking at your website itself most of the buttons I found either pointed to where you buy the theme, or just a simple http/https with no URL following it. I looked at the Hellen theme on Themeforest as well. I would suggest reaching out to the theme developer via their support page and see if they might be able to help you a little more.

    Alternatively, you might try looking at another Button Shortcode plugin that might do the trick until you can figure out what’s really going on with the current button solution.

    Hope this helps,
    Kevin

    • This reply was modified 1 year, 6 months ago by Kevin.

    Thanks again. My next step was/is going to be reaching out to the developer.

    The ‘button shortcode’ link in your reply doesn’t link to any plugin. Is there one you like and would recommend?

    Have a great weekend.

    Ah bummer, I didn’t copy the search correctly!

    It should’ve linked to a search for plugins that would provide button shortcodes: https://wordpress.org/plugins/search/button+shortcode/

    While I haven’t tried any of these, in particular, it looks like either MaxButtons or LBDesign would meet your needs!

    So after installing a third party plugin to help with the shortcode everything is working fine.

    Thanks for the suggestion Kevin

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • The topic ‘Button code in portfolio project not working’ is closed to new replies.