Support » Plugin: Redirection » Bug: REST request error during install

  • Resolved Robert Sæther

    (@robsat91)


    Hello!

    First of all – great work with the plugin!
    I found a bug, not sure how severe it is, but in my opinion it should be fixed.
    Here is how to recreate:

    I set up a clean WP-install (v5.0.3) with Local by Flywheel. I install the Redirection-plugin at version 3.7.2. I activate the plugin, navigate to “Tools” then “Redirection”. Then I click “Start Setup”, then “Continue Setup” and when the section “Checking your REST API” showing I get the following result:
    [X] GET Default /wp-json/ – HTTP 404
    [X] POST Default /wp-json/ – HTTP 404
    [✓] GET Raw /index.php?rest_route=/
    [✓] POST Raw /index.php?rest_route=/
    [X] GET Relative /wp-json/ – HTTP 404
    [X] POST Relative /wp-json/ – HTTP 404

    When inspecting these request in the browser tools I see why the request is failing. The reason is that the request to “/wp-json/…” have an error in the URL. The requests does not format the GET-parameters the correct way (? instead of &).

    Example: https://redirectiontest.local/wp-json/redirection/v1/plugin/test/&_wpnonce=7564039c64

    It should have been: https://redirectiontest.local/wp-json/redirection/v1/plugin/test/?_wpnonce=7564039c64

    I hope this is enough to replicate and hopefully solve.

    I’m running NGINX (the same thing also happens when running Apache), PHP 7.2.0 and MySQL 5.6.

    Kind regards, Robert Sæther.

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • Note that my permalink settings are set to “Post name” (/%postname%/).
    Here is my .htaccess-file:

    # BEGIN WordPress
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ - [L]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    </IfModule>
    
    # END WordPress
    Plugin Author John Godley

    (@johnny5)

    Do you have any other custom setup? I use Local by Flywheel to develop the plugin, and don’t experience this problem.

    Having the same issue here when setting up on a new site

    @johnny5 Do you have a way I can PM you? I made some screen recording which shows the problem, and possibly a solution. I would like to send private (Google Drive-URL) since I’m sharing the screen of my work computer (not the biggest deal, but I would like to not share it publicly). Would this be possible?

    Plugin Author John Godley

    (@johnny5)

    I can be contacted at https://redirection.me/contact/

    Thanks, I’ve sent you an inquiry now!

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • The topic ‘Bug: REST request error during install’ is closed to new replies.